Naslovna Hercegovina 147. NEVESINJSKA OLIMPIJADA – NEVESINJE ČEKA SPORTISTE I GOSTE

147. NEVESINJSKA OLIMPIJADA – NEVESINJE ČEKA SPORTISTE I GOSTE

0

Nevesinje će u prvoj polovini avgusta biti sportski, kulturni i turistički centar Hercegovine. Ova hercegovačka opština po 147. put organizuje jedinstven sabor tradicije i viteštva pod nazivom „Nevesinjska olimpijada“ koji okuplja znatiželjnike iz čitavog regiona.

Sportsko umijeće, spretnost i snagu učesnici ovogodišnje Nevesinjske olimpijade pokazivaće u 25 sportova i 48 disciplina. Preliminarna takmičenja počeće 2. avgusta, a završna manifestacija sa tradicionalnim konjskim trkama i viteškim disciplinama održaće se 14. avgusta na Bratačkom lugu.

Prve medalje namijenjene su pobjednicima planinske trke „Velež vertikal“ za koju vlada veliko interesovanje. Proslavu svog velikog jubileja – 90 godina postojanja, Fudbalski klub „Velež“ upriličiće na početku olimpijske sedmice. Nakon toga slijede takmičenja u basketu, malom fudbalu, atletici, tenisu, streljaštvu, šahu, sportskom ribolovu. Nadmetaće se i najmlađi olimpijci i mladi guslari.

Ali, avgustovsku svetkovinu u Nevesinju ne čine samo sportska nadmetanja nego i kulturni, zabavni i turistički sadržaji koji će pokazati bogato kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo slobodarske hercegovačke varošice.

U predahu između brojnih nadmetanja gosti i olimpijci imaće priliku da probaju domaće specijalitete i upoznaju etnografsko blago nevesinjskog kraja. Pravo mjesto za to biće Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti koji je i ranijih godina izazivao veliko interesovanje posjetilaca.

Poljoprivredna služba je već uputila javni poziv zainteresovanim izlagačima da prijave učešće i rezervišu izložbene štandove na Gradskoj pijaci. I ove godine su pripremljene nagrade za najbolje izlagače mliječnih i pčelinjih proizvoda, nevesinjskog pršuta, domaće rakije, tradicionalnih jela i ručnih radinosti.

Omladina se najviše raduje muzici na otvorenom. Rok žurka „Olimpijada fest“ sugurno će biti po njihovom ukusu. Nevesinjske etno grupe „Sveti Dimitrije“ i „Simonida“ i Plesni klub „Lets dens“ priređuju tradicionalne koncerte, a Radio Nevesinje za ljubitelje enigmatike organizuje zanimljivo kviz takmičenje.

Organizator manifestacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada RS.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име