Naslovna Hercegovina Trebinje 7 stacionarnih radara na području PU Trebinje

7 stacionarnih radara na području PU Trebinje

0
Izvor: Trebinje 24

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da bi od srede, 1. septembra, trebalo da počne sa radom stacionarni radarski sistem na području grada Banjaluka koji će evidentirati prekršaje nepropisne brzine i nepoštovanje zabrane prolaza (crveno svetlo) na raskrsnicama.

Na području Banjaluke sa radom će početi devet stacionarnih radara na lokacijama: Krfska ulica, Ulica Mladena Stojanovića, Knjaza Miloša, Ulica put srpskih branilaca u mestu Karanovac, zatim u mestima Zalužani, Piljagići, Dragočaj, te Zeleni vir.

MUP Srpske je nabavio ukupno 100 stacionarnih radara i 10 presretača, a u toku je postavljanje radara  na području cele Republike.

Tako će na području koje pokriva PU Banjaluka  biti postavljeno 25 stacionarnih radara, PU Bijeljina 12, PU Prijedor 10, PU Istočno Sarajevo devet, PU Doboj  12, PU Zvornik osam, PU Trebinje sedam, PU Foča – šest, PU Gradiška šest i PU Mrkonjić Grad pet stacionarnih radara.

– Neprilagođena i nepropisna brzina najčešća je greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda, a naročito onih sa poginulim. Jedan od ciljeva MUP-a RS je manje poginulih, smanjivanjem procenta vozila koja prekoračuju propisanu brzinu i prosečne vrednosti prekoračenja. Sve prekršaje koji budu snimljeni, ministarstvo će obrađivati centralizovano u policijskoj stanici za obradu prekršaja, a obaveštenja o počinjenom prekršaju uz prekršajni nalog dostavljati na kućnu adresu vlasnika vozila. Apelujemo na građane da poštuju postojeće saobraćajne propise i da vožnju prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu – istakli su iz MUP-a RS.

Stacionarni radarski sistem ima mogućnosti automatske detekcije brzine do 320 km/h u svim saobraćajnim trakama koje su u vidnom polju radara, u dolasku i odlasku, zatim detekciju nepoštovanja zabrane prolaza (crveno svetlo) na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svetlosnih znakova, prepoznavanje registarskih oznaka za sva vozila u dolasku i odlasku, nadzor i snimanje, te automatski prenos podataka i slično.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име