Naslovna Republika Srpska Advokat porodice Radišić: Vlasnik uklanja dio “Kajak terase“ da spriječi narušavanje javnog...

Advokat porodice Radišić: Vlasnik uklanja dio “Kajak terase“ da spriječi narušavanje javnog reda i mira

0

Advokat vlasnika “Kajak terase“ Miloš Stevanović potvrdio je danas da će vlasnik objekta, Srećko Radišić, ukloniti one dijelove za koje je banjalučka komunalna policija naredila uklanjanje.

Stevanović napominje da nije u pitanju rušenje cijelog objekta već samo tri elementa, pergole i dijelova ograde i stakla, odnosno uklanjanje montažno-demontažnog objekta i da su se na to odlučili jer žele da „sačuvaju javni red i mir“.

„Imamo saznanja da je gradonačelnik Stanivuković počeo da animira različite grupe u Banjaluci i da bi moglo doći do neprijatnih situacija. Porodica ne želi da učestvuje u nečemu što bi izazvalo nemire“, kaže Stevanović.

Advokat je izjavio da je Komunalna policija Banjaluka nezakonito donijela odluku za demontažu objekta.

„Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv komunalnog policajca koji je naložio rušenje ‘Kajak terase’, te Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke. On nije sačekao donošenje presude, već je sam naložio rušenje“, rekao Stevanović.

Dodaje da Gradska uprava nije postupila u skladu sa zakonom i upitao je Stanivukovića zašto je zaboravio da kaže zbog čega nisu dostavljeni spisi u drugostepenoj žalbi u ovom slučaju.

„Do sutra će biti sve uklonjeno. Po okončanju svih procedura podnijećemo protiv Gradske uprave Banjaluka prijavu za nadoknadu štete koju su prouzrokovali porodici Radišić“, najavio je Stevanović.

Najavio je da će se pojaviti sa svojim timom sutra u 15 časova ispred „Kajak terase“ i u slučaju da bude Stanivuković, ističe da će biti srećan da sa njim ukrsti argumente oko ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име