Naslovna Hercegovina Bileća Akcija „Lovac“: Hapšenja u Bileći, uhapšena i dva granična policajca

Akcija „Lovac“: Hapšenja u Bileći, uhapšena i dva granična policajca

0
Izvor:

Više lica uhapšeno je na području Bileće i okoline, a među njima i dva službenika Granične policije osumnjičena za zloupotrebu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem periodu, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Policijski službenici su osumnjičeni da su duži period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim licima krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko granice, iz Crne Gore u BiH.

Hapšenja su obavljena u okviru akcije „Lovac“ koja je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja već duže djeluje na tom području.

Akcija je realizovana po nalogu i pod nadzorom tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a proveli su je službenici Granične policije BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, te primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrade, te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužiilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama preduzimaju intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih krivičnih djela, naročito korupcije unutar institucija za sprovođenje zakona.

(Srna)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име