Naslovna Hercegovina Alarmantna epidemiološka situacija u Trebinju

Alarmantna epidemiološka situacija u Trebinju

0
Izvor: Srna

Epidemiološka situacija u Trebinju je alarmantna, nedjeljama se bilježi između 80 i 100 novih oboljelih sedmično, što je ogroman broj u odnosu na broj stanovnika, izjavla je Srni epidemiolog u trebinjskom Domu zdravlja Jelena Durić.

Durićeva kaže da je zbog toga neophodno mnogo bolje poštovanje epidemioloških mjera i vakcinacija svih koji se do sada nisu vakcinisali protiv virusa korona. Ona je dodala da je danas u Sportskoj dvorani u Trebinju realizovana imunizacija vakcinama “fajzer” i “sinofarm” i revakcinacija “sinofarmom”.

Durićeva je dodala da će vakcinacija građana biti nastavljena i narednih dana u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Trebinje. “Nismo nezadovoljni dosadašnjim odzivom građana za vakcinaciju, ali ono što bi nas zaista zadovoljilo jeste da imamo 90 odsto odraslih osoba vakcinisanih”, kaže Durićeva.

Ona ističe da je vakcinacija jedino na šta se u ovom trenutku može osloniti i jedino što može da spasava živote i zdravlje ljudi. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Trebinju je danas registrovano 38 novih oboljelih od virusa korona.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име