Naslovna Hercegovina Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

0
Izvor: BN-Nebojsa Vukanovic

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na krajnjem jugu, kroz centar Trebinja, prodefilovale snage i oprema sa oznakama NATO-a i američke vojske.

Tegljači su sa registarskim oznakama Njemačke, pa je vrlo izvjesno da su američke trupe stigle iz neke vojne baze u Njemačkoj preko Dubrovnika i Hrvatske.

Očito je da Amerikanci i NATO namjerno u talasima dolaze na Manjaču sa različitih strana, krstare širom BiH i Republike Srpske, kako bi pokazali moć, a Dodiku će očito trebati mnogo više od najavljenih 30 000 vojnika Partije kako bi blokirao NATO trupe i Amerikance da ne dođu do Manjače na „on line“ vojnu vježbu.

Juče su Amerikanci, vojna vozila i oprema prošli kroz centar Šipova, preključe kroz Banjaluku, danas kroz Trebinje a pitanje je gdje će biti sutra. Ako je ovo virtuelna „on line“ vojna vježba, kakvu li će tek onda vojnu opremu Amerikanci dovesti kad bude neka prava i velika vojna vježba?

Pitanje je zašto je Uzurpator postao Mali Baja, zašto ćuti i uvukao se u neku rupu dok vježba ne prođe i potura komičnog aparatčika Mirka Okolića iz Doboja, koji je njegova marioneta u fotelji zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH, da na ATV-u NATO pojašnjava šta Amerikanci i NATO rade širom Republike Srpske, ne samo na Manjači.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име