Naslovna Uncategorized Ana Bekuta otkazuje sve nastupe zbog lošeg zdravstvenog stanja svoga partnera?

Ana Bekuta otkazuje sve nastupe zbog lošeg zdravstvenog stanja svoga partnera?

0
Izvor: Agencije

Ana Bekuta za sada nije otkazala niti jedan svoj nastup, a kako saznaju beogradski mediji najavila je da će otkazati sve nastuope u narednom periodu zbog zdravstvenog stanja svoga partnera. Milutin Mrkonjić je priključen na ECMO aparat, što je posljednji pokušaj da mu spasu život u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Mrkonjić je intubiran, na respiratoru, u vještačkoj komi, priključen i na ECMO aparat, poznat i kao vještačka pluća, pomoću koga se srce i pluća takoreći odmaraju, stavljaju “na odmor” i organizam održava u životu. Takođe, svakodnevno zasjeda konzilijum najboljih ljekara koji brinu o Mrkonjiću, čije je stanje i dalje izuzetno teško.

A šta je zapravo ECMO iliti ekstrakorporalna membranska oksigenacija.

Pacijent ima kanilu u femoralnoj veni (vena u butini) i odatle izvlačimo krv, koja ide preko oksigenatora, gdje se vrši razmjena – ubacije se kiseonik, a izbacije ugljen-dioksid. Druga kanila je u veni jugularis, na vratu, i tuda se ta krv vraća u organizam. Mehaničkom ventilacijom smo došli do maksimalnih parametara i nismo to uspjeli. I onda smo, prema određenim indikacijama, uključili ECMO aparat, piše Kurir.

Podsjećanja radi, Milutin Mrkonjić se nalazi na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, gdje se već nekoliko nedjelja bori za život. Najveća podrška u ovom momentu su mu njegova porodica, kao i partnerka Ana Bekuta sa kojom je u ljubavnom odnosu skoro deset godina.

Ana Bekuta je najavila da će za Novu godinu pjevati u Trebinju o čemu smo ranije pisali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име