Naslovna Hercegovina Gacko Antagonizam ili prolazni šumovi u komunikaciji između gatačkih boraca i veterana?

Antagonizam ili prolazni šumovi u komunikaciji između gatačkih boraca i veterana?

0

Žučna rasprava sa sednice Skupštine opštine Gacko održane u petak danas se preselila u javni prostor. Najpre se saopštenjem oglasila Opštinska boračka organizacija Gacko na šta su reagovali iz opštinskog Udruženja “Veterani RS”. Povod je 10 hiljada budžetskih maraka namenjenih veteranima za koje predstavnici OBO smatraju da je svrsishodnije da pripadnu njima. Veterani tvrde da “deset likova iz Gacka brani svoje privilegije” i inkasiranih 2 miliona maraka.

 

Naime, na sednici SO Gacko Miroslav Vuković, odbornik SDS-a,  je zatražio da se 10 hiljada maraka, u budžetu predviđenih za Veterane RS, preusmeri na račun OBO Gacko.  Žučno je reagovao odbornik SNSD-a Branko Šojić koji je između ostalog rekao i da Boračku organizaciju u Gacku kontroliše SDS.

Danas je saopštenjem reagovala OBO Gacko kategorično odbacujući takve tvrdnje.

“Možemo reći da nikada nismo i nećemo biti pod uticajem i kontrolom niti jedne političke partije. Sa zadovoljstvom možemo reći da u duhu zajedništva rešavamo probleme i izazove sa kojima se susrećemo, što sigurno ne bi bilo moguće ako bismo bili pod uticajem bilo koje političke partije”, tvrde iz Boračke organizacije Gacko. Dodaju da će ovo zaboraviti i vratiti se redovnim obavezama, ali da će reagovati žustrije ukoliko se ponovi. Naglašavaju i da su fokusirani na dešavanja u Gacku i Hercegovini za razliku od Veterana koji obilaze Grčku i Švajcarsku i “tako nastoje da ispune očekivanja onih pod čijim su pokroviteljstvom osnovani”.

Nakon toga su reagovali i Veterani RS iz Gacka koji su istakli da imaju isto pravo da predstavljaju boračku populaciju, a predstavnicima BORS-a zamerili da su sebi dali za pravo da (pr)ocenjuju ko je borac, a ko ne, kao i da je pravi razlog napada na njih odbrana sopstvenih privilegija.

“Već dugo traje bahaćenje desetak istih likova u Gacku koji su do sada inkasirali više od 2 miliona maraka, navodno štiteći prava svojih saboraca, pa i naša prava kao ratnih veterana”, stoji u odgovoru uz opasku da se inače medijski ne raspravljaju sa saborcima, ali da i ne beže od javnog duela sa, kako su naveli, “Deoničarskim društvom zvanim Boračka organizacija”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име