Naslovna Hercegovina Apsolutni pobjednik izbora u Hercegovini

Apsolutni pobjednik izbora u Hercegovini

0
Izvor:

Nakon 12 godina SDS ili bolje rečeno Veselin Vujević srušio je SNSD u Bileći. Dobio je nešto manje od 1500 glasova više od svog protiv kandidata Nenada Pađena uglednog Bilećkog privrednika i tako postao novi načelnik Bileće.

Na početku kampanje Veselin Vujević je u svojim Baljcima  objasnio  zašto se kandidovao i ušao u politički život. Kako kaže nije mogao više da trpi šta se dešava sa njegovim gradom, ono što ga je najviše bolilo je što mladi odlaze.

 “Sve ću uraditi da moj narod živi bolje. Ovo što smo živjeli jednu čitavu deceniju… to nije život, to je životarenje, koje moji Bilećani nisu zaslužili. Imam veliku obavezu prema svojim pogunulim i umrlim saborcima. Ne mogu dozvoliti da njihova djeca i unučad žive u ovako lošem okruženju. Ta me obaveza podstakla da krenem direktnije u promjene i da dam svoj maksimalan doprinos”, izjavio je Veselin Vujović u kampanji.

I zaista svi koji ga bolje poznaju kažu da je baš takav skroman, pošten i hrabar. Ljudima kao što je Veselin Vujević možda politika i nije trebala, ali kako kaže i sam Veselin Vujeveić “moram pokušati promjeniti ovo sada”.

Vujovic je prije načelničke pozicije imao poziciju predsjednik Boračke organizacije opštine Bileća. U ratu se istakao svojom hrabrosti i stekao izuzetno poštovanje svojih boraca. Bio je pripadnik Bilećkih dobrovoljaca vojvode Rada Radovića jedne od najelitnih vojnih formacija.

U narednom period pred novim načelnikom naći će se nagomilani problem koje ova opština ima. Prevelika zaduženost je jedan od do sada najvećih problema ove opštine. Pored toga Bilećani imaju veliki problem u kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, kao i mnogi infrastukturni problem. Naravno tu su još velika nezaposlenost i nagomilana administracija.

Kako je rekao u izjavi poslije izbora prvi zadatak koji je zadao sebi i biračima biće revizija dosadašnjeg poslovanja opštine i smanjivanje rashoda tamo gdje se oni mogu smanjiti.

Veselin Vujević će prije svega morati da riješi standarni problem u Bileći, a to je skupštinska većina. Ova opština se do sada izdvajala po žučnim raspravama i konstantnim promjenama skupštinske većine. Prema trenutnim rezultatima u Bilećku skupštinu ulazi 11 stranaka što ovu lokalnu zajednicu izdvaja od skoro svih u Republici Srpskoj.

„Borac bio, borac i ostao”, kažu Bilećani o ovom čovjeku, dodajući da je jedan od rijetkih koji se borio za prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

U narednom periodu vidjet ćemo da li će se u Bileći konačno desiti neophodne pozitivne promjene.