Naslovna Izdvajamo ATV-u Igora Dodika prijeti gašenje internet portala

ATV-u Igora Dodika prijeti gašenje internet portala

0

Kako je rekao Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a, njihovom hosting provideru danas je stiglo upozorenje da je ova medijska kuća pod sankcijama SAD-a i da postoji velika mogućnost da će njihov domen biti blokiran.

“Naravno da nismo sjedili skrštenih ruku. Naš tim developera, zajedno sa hosting providerom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, a već sad mogu reći da se i tu radi o još jednom, jalovom pokušaju da se cenzuriše ATV”, kaže Šekara.

Dejan Stupar, direktor marketinga i komunikacija ATV-a. ocijenio je “besmislenim” navode da destabiliziraju i narušavaju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da se bave korupcijom i organizovanim kriminalom.

“Šta je sljedeće? Optužit će nas i za terorizam? Svima nam treba biti jasno da Amerika ne znači cijeli svijet, da Amerika ne znači cijeli Internet. Ove će biti veliki izazov za nas, a mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti raditi najbolje u interesu naše publike”, kaže Stupar.

Podsjećamo, posljednjim američkim sankcijama, kojima je kažnjen član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov savjetnik Milan Tegeltija sa suprugom Tijanom, obuhvaćena je i prorežimska TV kuća ATV iz Banje Luke.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име