Naslovna Republika Srpska Babalj poručio borcima: Budite dio naše velike narodne pobjede

Babalj poručio borcima: Budite dio naše velike narodne pobjede

0

Nakon centralne tribine u Istočnom Sarajevu i emotivnog govora SDS-ovog kandidata za poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske Darka Berjana, oglasio se i kandidat ove stranke za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj.

Otvoreno pismo Darka Babalja borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata prenosimo u cjelosti:

– Kada sam sinoć na tribini u Istočnoj Ilidži slušao govor Darka Berjana, sina poginulog borca, koji je sa toliko ljubavi govorio o Republici Srpskoj, nisam mogao da se ne sjetim vremena kada sam, kao osamnaestogodišnjak stupio u redove Vojske Republike Srpske i stao da branim kućni prag i svoju porodicu. Potražio sam stare slike i prisjetio se toga vremena. Možda tada kao mladić dosta toga nisam znao ali sam znao da mi je obaveza da stojim uz svoj narod i dam svoj doprinos u odbrani Republike Srpske.

Istom mišlju vodile su se hiljade golobradih mladića, mojih vršnjaka i komšija sa kojima sam četiri godine rata dijelio rov, porciju hrane i životnu sudbinu. Neki od njih, i to oni najbolji i najhrabriji zavještali su svoje živote za Republiku Srpsku i njima smo dužni najveću zahvalnost što nas ima s ove strane Drine.  A svi zajedno bili smo tada hrabri i odvažni, neustrašivi.

Cjelokupni svoj politički rad bazirao sam da stojim na raspolaganju svojim saborcima iz rovova i bitaka, djeci palih boraca koja nisu imali priliku da zapamte svoje očeve i njihovim porodicama. Nema protesta boraca na koji se nisam odazvao i predstavnika boračke organizacije čiji kontakt nemam i sa kojim se ne čujem. Pamtim dostignuća mojih saboraca i nastojim da učinim da Republika Srpska barem djelimično boračkoj populaciji vrati od onoga što su oni njoj dali.

Dragi moji saborci, pozivam Vas da opet budete hrabri i odvažni kao što ste bili. Neka smutljiva vremena i još smutljiviji ljudi iz redova režima su vas natjerali da ćutite i da se sklonite, da se ne borite za sebe. Ja vas sad pozivam da budete dio velikih promjena u Republici Srpskoj koje dolaze 2. oktobra. Budite dio naše velike narodne pobjede. Promjene neupitno dolaze, a sa njima i prilika da vratimo dostojanstvo boračkoj populaciji.

Pitanje statusa boraca nije samo materijalno pitanje ono je prije svega ljudsko i moralno, a sastoji se u tome da možete glasno reći da su borci odbranili Republiku Srpsku, bez straha da će o vama odlučivati neki dezerter i kukavica koji prezire sve borce jer nije bio tu kada je bilo najpotrebnije.

Birajte ljude koji će zastupati vaše stavove i vaše interese. Nemojte dozvoliti letargiji da vas poljulja. Svi u jednoj koloni kao nekad, da vratimo dostojanstvo boračkoj populaciji i da poručimo da će buduća vlast biti u obavezi da riješi status boraca i porodica poginulih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име