Naslovna Region Bez podrške u Parlamentu: SNP neće glasati za smjenu Vlade

Bez podrške u Parlamentu: SNP neće glasati za smjenu Vlade

0

Socijalistička narodna partija (SNP) neće glasati za smjenu Vlade premijera Zdravka Krivokapića, ali je gotovo sigurno da ona danas neće dobiti podršku u parlamentu, rekao je predsjednik te stranke Vladimir Joković.

Joković kaže da se zalaže za dogovor političkih subjekata koji su pobijedili na izborima 30. avgusta 2020. godine, uz stranke nacionalnih manjina.

On je za “Kurir televiziju” sinoć naveo da SNP-u nije važno pitanje raspodjele funkcija i ko će gdje biti, već da se dobije vlada koja će opravdati očekivanja građana Crne Gore.

– Gotovo je sigurno da Vlada Krivokapića neće dobiti podršku u parlamentu i sa tim će biti završeno. Šta će se dalje dešavati, to je pitanje pregovora unutar parlamentarne većine –  izjavio je Joković.

On je dodao da SNP neće glasati za smjenu Vlade Krivokapića zbog javnosti Crne Gore.

– Ali, kao što sam već rekao, sasvim je sigurno da niko od nas neće žaliti za ovakvom Vladom, a posebno premijerom koji je obesmislio sve što smo postigli 30. avgusta 2020.godine – istakao je Joković.

On je naveo da će se pokazati može li se doći do nove vlade uz podršku 41 poslanika aktuelne većine i uz stranke nacionalnih manjina.

Joković ukazuje da Crna Gora ulazi u institucionalnu krizu, imajući u vidu mogućnost da se izglasa prvo nepovjerenje Vladi, a u ponedjeljak, 7. februara, i predsjedniku parlamenta, prenosi portal RTVCG.

– Uz to, Ustavni sud će raspravljati o inicijativi da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav prilikom dešavanja na Cetinju, a sudija izvjestilac je rekao da je Đukanović prekršio Ustav. Možemo doći i u situaciju da bude smijenjen i Đukanović –  rekao je Joković.

On je naveo da nije izabran Sudski savjet, vrhovni državni tužilac, da je Ustavni sud na ivici kvoruma i da će uskoro ostati bez njega.

Prema riječima Jokovića, jasno je kolika je institucionalna kriza.

– Zato su potrebne razumne odluke svih koji žele dobro Crnoj Gori – rekao je Joković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име