Naslovna Izdvajamo BiH jedna od najvećih praonica para u svijetu?!

BiH jedna od najvećih praonica para u svijetu?!

0
Izvor: BN

BiH bi se uskoro mogla naći na tzv. ,,Sivoj listi“ međunarodnih finansijskih institucija. Razlog je neusvajanje novog Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Novi Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma trebalo bi da sadrži Centralni registar računa fizičkih lica. Taj registar mnogima ne odgovara zbog čega je BiH, tvrdi ekonomista Svetlana Cenić, postala jedna od najvećih praonica para u svijetu.

Da su lični interesi, a ne prenos nadležnosti, kako tvrde u Vladi Republike Srpske, razlog zašto se bježi od novog zakona i Centralnog registra računa fizičkih lica, tvrdi i predsjednik SDS-a i poslanik te stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirko Šarović.

Štiteći sebe i svoj, vjerovatno nelegalno stečen kapital, predstavnici vlasti ne razmišljaju o finansijskim posljedicama za poslovnu zajednicu u BiH.

Ukoliko BiH dospije na sivu listu međunarodnih finansijskih institucija problem će imati i građani BiH.Svaka finansijska transakcija, bez obzira da li se radi o pošiljci novca rodbine iz dijaspore ili običnoj internet narudžbi, biće podvrgnuta posebnim provjerama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име