Naslovna Hercegovina Bileća Bileća: Počeo “Lake tour”

Bileća: Počeo “Lake tour”

0
Izvor: Radio Bileća

Biciklistički događaj oko najvećeg vještačkog jezera u BiH- „Lake tour 2021“ okupio je danas učesnike iz Bileće i gradova okruženja. Biciklisti voze dvije rute, maksi koja je duga 68,5 i mini 25,8 kilometara.

Turistička organizacija Bileća po prvi put ove godine organizuje ovu značajnu sportsko- turističku manifestaciju.

Prema riječima direktora Turističke organizacije Bileća Mladena Tepavčevića ove godine druženje biciklista biće revijalnog karaktera.

„ S obzirom da je događaj revijalnog karaktera manje je privlačan profesionalnim biciklistima, ali nama ovo znači jer stičemo iskustvo za pripremu trke 2022. godine. Plan je da već od naredne godine ova manifestacija bude takmičarskog kraktera i da bude uvrštena u kalendar Biciklističkog saveza BiH“, kaže Tepavčević.

U ovoj sportskoj manifestaciji pored biciklista iz Bileće učestvuju i biciklisti iz Trebinja, Bara, Foče i Nikšića. Učesnike revijalne vožnje prate i članovi Moto- kluba „Jug“ iz Bileće.
Slavko Кljajević iz Nikšića već 30 godina bavi se biciklizmom.
„Drago mi je što se u Bileći organizuje jedna ovakva manifestacija čiji je motiv prvenstveno druženje i upoznavanje novih ljudi i destinacija. Bilo bi lijepo kada bi organizatori sledeće godine povećali dužinu staze da bi mogli da obiđemo još neka mjesta“, kaže Кljajević.
Da je ova manifestacija od velikog značaja za razvoj turizma u Bileći smatra i načelnik opštine Veselin Vujović.
„Punu podršku i zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji i svim mladim ljudima koji su bili uključeni u pripreme ovog projekta. Ovakve manifestacije značajne su za promociju turizma i Bilećkog jezera i dobar su način da se privuče veći broj turista u našu opštinu“, rekao je Vujović.

Prvih 30 kilometara se vozi magistralnim putem Bileća – Trebinje koji u većini dionice ide obodom Bilećkog jezera. Poslije toga je skretanje ulijevo prema granici sa Crnom Gorom, uskim asfaltnim putem do kluba Jazina, gdje se priključuju i učesnici koji voze mini rutu. Iduća dionica počinje većim usponom, takođe uski asfalni put. Na kraju uspona počinje makadamski dio staze, koji preko brane Grančarevo vodi kroz teritoriju Crne Gore, obodom Bilećkog jezera, uz savršen prirodni ambijent, starim drumom kojim je išao voz, koji danas zovemo Ćiro, sve do ulaza u Bileću.

Vožnja se završava posljednom etapom, dužine 3 km, asfaltnim magistralnim putem i završava u centru Bileće, gdje je i zvanično cilj vožnje.
Cilj će biti postavljen kod Parka narodnih heroja, planirani završetak vožnje je do 17 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име