Naslovna Hercegovina Bileća Bogatiji kulturni život: Bileća dobija muzičku školu

Bogatiji kulturni život: Bileća dobija muzičku školu

0
Najnovije vijesti iz Bileće i Hercegovine... Bileca online - Trebinje Live

Savjet za kulturu opštine Bileća juče je održao radni sastanak na kojem su donesene važne odluke i zaključci čiji će sadržaji obogatiti kulturni život Bileće.

„Imali smo veoma konstruktivan sastanak i mogu da kažem da su me oduševile volja i energija mojih saradnika, a to je za uspijeh i najpotrebnije. Znamo da nam nedostaju finansijska sredstva, ali ćemo se potruditi da 2022. godinu učinimo posebnom na polju sporta i kulture“, kaže predsjednik Savjeta za kulturu opštine Bileća, Nebojša Rogan.

Nebojša Rogan je istakao da ih je posebno motivisala trodnevna manifestacija „Doncima u čast“.

„Moramo biti ponosni na ono što se dešavalo u Bileći posljednjih dana. Želio bih da se zahvalim Zavičajnom klubu „Osvit“ i gospodinu Hrnjezu što su nam omogućili da se prvenstveno edukujemo i upoznamo istoriju Bileće, ali i da uživamo u fantastičnim kulturnim sadržajima“, kaže Rogan.

Na sastanku Savjeta za kulturu donesena su tri zaključka koja predviđaju otvaranje muzičke škole u Bileći, kao isturenog odjeljenja muzičke škole Trebinje, uspostavljanje jedinstvenog kalendara događaja u narednoj godini i pokretanje manifestacije Kulturno- sportsko ljeto Bileće.

Rogan ističe da je Savjet za kulturu sebi postavio velike ciljeve jer im je želja da iz Bileće pošalju lijepu sliku, ali i da omoguće našim sugrađanima da uživaju u željenim sportskim i kulturnim sadržajima.

„Svjedoci smo da imamo veliki broj manifestacija tokom godine, ali je naš plan da sadržajima dodatno obogatimo tri ljetnja mjeseca- jun, jul i avgust. U tom periodu biće organizovani turniri u fudbalu i basketu, brojne izložbe, poetske večeri, festivali i mnogi kulturni sadržaji“, pojašnjava Rogan.

Rogan je najavio i da će centralna manifestacija biti održana na Vidovdan.

„Kada govorim o Vidovdanu bude mi se posebne emocije i sjetim se nekog vremena kada sam ja bio dječak i kada se u čast Vidovdana pripremao bogat kulturno – umjetnički program. Ulice bi bile pune naših sugrađana i nama je cilj da ponovo vratimo taj osjećaj obilježavanja možda i najvažnijeg datuma u našoj istoriji“, kaže Rogan.

Prema Roganovim riječima kulturni život Bileće u ljeto 2022. godine obogatiće i koncertne manifestacije.

Savjet za kulturu opštine Bileća koji čine kulturni radnici Sanja Grubačić, Irena Dunđer, Ljiljana Skočajić, Mišo Kisić i predsjednik Nebojša Rogan sastanak će ponovo održati za 15 dana kada će biti definisan plan dešavanja u 2022. godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име