Naslovna Izdvajamo „Bojiću sam dao 42.500 evra“: Propjevao i osumnjičeni Dubravac u aferi „Korona...

„Bojiću sam dao 42.500 evra“: Propjevao i osumnjičeni Dubravac u aferi „Korona ugovori“

0

Dubravac je tokom saslušanja pred republičkim javnim tužiocem, objasnio da Bojića poznaje duži niz godina i da su prijatelji.

– Slavko Bojić me je kontaktirao nekoliko dana prije zaključivanja ugovora o konzorcijumu i rekao mi da može nabaviti maske i zaštitna odijela iz Kine, te da ima kupca za ovu robu, odnosno Institut za javno zdravstvo RS – izjavio je Dubravac.

Dugogodišnji prijatelj Bojić mu je ponudio da firme “Prokontrol” i “Promeding” zaključe ugovor o koncesiji, s obzirom da je firma “Promeding” osumnjičenog Dubravca bila registrovana kao veleprometnik medicinskih sredstava kod Agencije za lijekove BiH.

Bojić je tada upoznao Dubravca da je cijena jedne maske u Kini 0,2 dolara.

Dubravac je priznao da mu je nakon uvoza maski Bojić rekao kako faktura za uvezenu količinu prema “Prokontrolu” bude na iznos od 140.000 maraka, te da njemu od tog iznosa treba dati 85.000 maraka.

Osumnjičeni Bojić je istakao kako taj iznos “treba predati nekome”.

Osim Dubravca, puštanjem iz pritvora nagrađen je i osumnjičeni Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fan”. On je tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu izjavio da je Branislavu Zeljkoviću bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS predao ukupno 250.000 maraka.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Zeljkovića i Bojića, a odluku o tome donijeće Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci nakon današnjeg ročišta koje je zakazano za 14 časova.

Podsjetimo, Branislav Zeljković direktor Instituta za javno zdravstvo RS osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u dva odvojena slučaja.

Zeljković je prema navodima Republičkog javnog tužilaštva, privatnim firmama „Procontrol“ i „Travel for fun“ vlasništvo osumnjičenih Slavka Bojića i Saše Markovića obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka, a za koji je ujedno oštećen budžet Republike Srpske, otkriva izvor Srpskainfo iz istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име