Naslovna Region Bokser iz Nikšića Ratko Drašković donirao bubreg sugrađanki

Bokser iz Nikšića Ratko Drašković donirao bubreg sugrađanki

0

Da humanost ne poznaje granice potvrđuje primjer iz Nikšića. Bokser Ratko Drašković odlučio je da, doniranjem bubrega, spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

“Završena transplantacija, sve je OK. Hvala vam na podršci od srca. I Radmila je dobro, znao sam da ćemo uspjeti”, naveo je Ratko na Facebooku.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks.

Ratko kaže da je prije pet godina sanjao da donira bubreg. Da to definitivno i učini, odlučio je prije nešto više od godinu dana.

– Ja sam rekao da hoću da dam bubreg. Ne interesuje me ni politička ni vjerska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije – ističe Ratko.

Ljekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

– Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu djevojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi a da ja počnem vaditi nalaze – rekao je Ratko ljetos za RTRS.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbijediti i novac. 44 hiljada evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju, obezbijedio je privrednik iz Bara Goran Đurović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име