Naslovna Hronika Borilovićeva majka: Bolje što ni njega više nema

Borilovićeva majka: Bolje što ni njega više nema

0

Dva dana poslije stravičnog masakra na Cetinju, Svetlana Borilović, majka Vuka Borilovića, ne može da veruje da je njen sin u krvavom piru ubio 10 ljudi, od toga dvoje djece svojih podstanara, i na kraju i sam pao od metka.

U ispovijesti za Telegraf slomljena od bola, ističe da je bolje što ni njega više nema kad je već napravio zvijerstvo.

Ona je juče, dok su Cetinjani oplakivali i sahranjivali žrtve i molili se za zdravlje šestoro ranjenih, ispričala da je Vuk imao prekid filma i da je sve uradio nesvjestan stravičnih posljedica.

Nesrećna žena u suzama kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju i da je njen sin spreman da usmrti i jednog čoveka, a kamoli desetine odraslih sugrađana i dvojicu dječaka, njegovih podstanara, koje je zvijerski upucao za ručkom.

„Ja sam bez duše i ne znam da li ću preživeti ovu muku. Kako ovo da me snađe od mog deteta, da čitav grad i zemlju zavije u crno?! Zašto, sine, stalno se pitam, a odgovor nikada neću dobiti“, kaže Svetlana.

Dodaje da Vuk nije bio problematičan i poročan, da je bio miran čovjek koji je, izgleda, pukao zbog maltretiranja na poslu:

„Trpeo je pritisak četiri-pet godina, a radio je kao šef obezbeđenja u Nacionalnom parku Lovćen. Priznajem, primetila sam da je bio nervozniji u poslednje vreme, ali nije pravio problem. Bio je primeran i kao otac porodice i kao komšija.“

Jedva pronalazeći riječi, Svetlana naglašava da njen sin nije bio u sukobu ni sa jednom od žrtava.

„Naši podstanari Martinovići doselili su se tek pre dva meseca, nikad se ni popreko nisu pogledali. Lepo bi se javili kad nas sretnu i to je to. Ni s glavom te porodice Milošem nije imao nikakav sukob, taman posla. Moj sin se nije svađao ni sa svojom ženom niti s bilo kim iz porodice. Imao je skladan brak i divnu decu. Sve ove ljude je usmrtio u trenutku nervnog rastrojstva, time je tragedija i muka još i veća.“

Monstrum sa Cetinja, kako su ga mediji već nazvali, masakr je počinio dok su se, prema nekim informacijama, njegova supruga i djeca baškarili na moru, a niko od šire porodice nije prisustvovao njegovom izlasku iz kuće s oružjem u rukama.

„Bila sam na poslu. Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek posle sam saznala šta se desilo, kuku meni. Bolje što ni njega više nema kad je zverstvo napravio. Niko ne može da zna kako je mojoj utrobi s ovom mukom, koja me snašla nesrećnu“, zaključila je Svetlana.

Poslije navoda majke ubice da je pukao zbog pritiska, list je pokušao da čuje njegove kolege i nadređene u Nacionalnom parku Lovćen, ali su naišli na zid ćutanja.

Na pozive se javio čovik koji ih je uputio na direktora Vladimira Martinovića, ali je zanijemio kad su rekli da imaju informaciju da je Borilović pukao zbog pritiska na poslu i odbio da nas poveže s Martinovićem.

Svetlana je odbila da kaže gdje se na ljetovanju od prije nedjelju dana nalazi Vukova supruga i djeca jer je policija u međuvremenu obavijestila javnost da se njegova porodica ne nalazi na teritoriji Herceg Novog, kako je glasila prvobitna informacija.

„Neću da pričam o tome. Policija može da me ispita i njima ću da kažem sve što znam, ali javno ne mogu da govorim ništa više“, rekla je Svetlana.

(Telegraf)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име