Naslovna Hercegovina Cik naredio ponovno brojanje glasova u Trebinju

Cik naredio ponovno brojanje glasova u Trebinju

0
Izvor:
Lokalni izbori 2020 Trebinje i Istočna Hercegovina
Foto: Izbori 2020

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića sa pojednih biračkih mjesta za određene organe vlasti, a da za određen broj biračkih mjesta utvrdi broj potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska.

Kako je saopštenoiz CIK-a BiH, Naredba je donesena na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultat.

U Glavnom centru za brojanje izvršiće se brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora sa nekoliko redovnih biračkih mjesta. Na 6 izbornih mjesta je naređeno brojanje jer nije je utvrđeno da ima odstupanja u brojevima koje imaju stranke i onima koje su unesene u zapisnik.

Mnogi politički subjekti u gradu Trebinju iskečuju zvanične podatke kako bi uložili žalbe jer trenutno postoji dosta dokaza o neregularnostima na mnogim biračkim mjestima. Trebinje je jedini grad u Republici Srpkoj gdje još nisu objavljeni zvanični podaci o rezultatima izbora. Izborna saga se nastavlja…