Naslovna Republika Srpska Cvijanović: Mediji korektiv svakog demokratskog društva

Cvijanović: Mediji korektiv svakog demokratskog društva

0
Izvor: Vijesti Srpske
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas, povodom 3. maja –Međunarodnog dana slobode medija , čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Srpskoj, navodeći da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva.

– Međunarodni dan slobode medija prilika je da se podsjetimo da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva koji se ogleda u primjeni najviših novinarskih i etičkih standarda – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je naglasila da je u ostvarivanju važne društvene funkcije zadatak medijskih radnika da profesionalno obavljaju svoj posao u interesu javnosti, te razvijaju princip odgovornog i nepristrasnog novinarstva, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske, prenose Vijesti Srpske.

– S druge strane, obaveza institucija i društva u cjelini je da unapređuje ambijent i klimu za njihov nesmetan rad i stvaraju pretpostavke za unapređenje ukupnog položaja poslenika javne riječi. U tom duhu, čestitam vam Međunarodni dan slobode medija, zahvaljujem na vašem predanom radu u obavljanju teške i izazovne profesije i dosadašnjoj saradnji – navodi se u čestitki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име