Naslovna Region Cvijanović posjetila Majske Poljane i Glinu

Cvijanović posjetila Majske Poljane i Glinu

0
Izvor:

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Majske Poljane kod Gline, selo od 195 stanovnika koje je u zemljotresu pretrpilo ogromnu štetu, objavljeno je na Instagram nalogu predsjednice Srpske.

Od ukupno sedam žrtava razornog zemljotresa, u ovom selu je život izgubilo petoro mještana.

„Sredstvima iz budžeta predsjednice Srpske, za porodice ugrožene razornim zemljotresom, obezbijeđeno je deset smještajnih kontejnera. Јedan od njih uručen je porodici Kukoleča sa kojom sam danas imala priliku da razgovaram“, navela je Cvijanović u objavi na svom Instagram nalogu, prenosi RTRS.

Predsjednica Srpske je poručila da solidarnost i pomoć ugroženim porodicama neće izostati ni u narednom periodu.

Cvijanovićeva je posjetila i grad Glinu u Hrvatskoj, koji je među najteže pogođenim razornim zemljotresom u decembru prošle godine.

Cvijanovićeva je u Glini posjetila Crkvu Svete Bogorodice, te sa domaćinima iz Hravatske prošetala gradom, u kojem su na svakom koraka vidljiva oštećenja.

Prije dolaska u Glinu, Cvijanovićeva je boravila u Petrinji, gdje je razgovarala sa predstavnicima Štaba civilne zaštite zaduženim za uklanjanje posljedica razornog zemljotresa, potpredsjednikom Vlade Hrvatske Borisom Miloševićem, poslanikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Saboru Draganom Jeckov, te šefom poslaničkog Kluba SDSS-a Miloradom Pupovcem.

N.N.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име