Naslovna Izdvajamo Da li Incko radi na pripremi sankcija za političare?

Da li Incko radi na pripremi sankcija za političare?

0
Izvor: BN
Trebinje danas Valentin Incko

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko uskoro napušta dužnost. Na pitanje N1 da li priprema sankcije za funkcionere iz BiH koji su se protivili njegovom zahtjevu da se oduzmu odlikovanja Republike Srpske osuđenim ratnim zločincima, kazao je kako je „to u početnoj fazi“.

“Ne mogu komentarisati pitanje sankcija s obzirom da je to još u početnoj fazi. Jasno je, međutim, da izabrani zvaničnici ni u kom slučaju ne smiju vječno i nekažnjeno veličati i odlikovati osuđene ratne zločince, uprkos međunarodnim presudama i suprotno duhu i slovu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Isto tako, lokalni zvaničnici ne smiju tolerisati veličanje osuđenih ratnih zločinaca u svojim gradovima ili opštinama, bez obzira na to ko je za to odgovoran te moraju poduzeti korake da se situacija ispravi kada je riječ o muralima, transparentima, spomen-pločama i drugim javnim oblicima njihovog veličanja”, odgovor je za N1 iz OHR-a na pitanja visokom predstavniku da li je lista sačinjena i proslijeđena u Vašington. administraciji predsjednika SAD, koji je nedavno otvoreno najavio Uredbu o sankcijama protiv korupcije na Balkanu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име