Naslovna Republika Srpska Da li je na pomolu rekonstrukcija i smjene u Vladi?

Da li je na pomolu rekonstrukcija i smjene u Vladi?

0
Izvor:
Vlada Republike Srpske 1200x675
Foto: Vlada Republike Srpske

Spremna je rekonstrukcija Vlade Republike Srpske. Za sada nema zvaničnih informacija a nekoliko imena je u opciji da zamijeni Radovana Viškovića na mjestu premijera.

Nezvanično, spremna je rekonstrukcija Vlade Republike Srpske. Ta rekonstrukcija mogla bi u premijersku fotelju da dovede nekoga umjesto Radovana Viškovića.

Zvaničnih informacija nema ali nezvanično se kao nasljednici Radovana Viškovića najčešće pominju Srđan Rajčević aktuelni ministar i Igor Radojičić još uvijek aktuelni gradonačelnik Banjaluke.

Došlo bi i do promjene nekoliko ministara. Milorad Dodik predsjednik SNSD-a prije nekoliko dana nije želio da potvrdi niti demantuje priče o eventualnoj političkoj budućnosti Igora Radojičića.

U posljednjih nekoliko dana nismo uspjeli dobiti komentar Igora Radojičića. Nezvanično od Dodikove ponude njemu zavisi i njegov dalji politički put.

Politički analitičar Tanja Topić kaže da je bez jasnog stava Igora Radojičića teško bilo šta precizno predvidjeti jer je mnogo teorija na stolu.

Jedna od teorija kaže da će Radojičić ukoliko ne dobije mjesto premijera krenuti u samostalnu političku priču ili u spajanje sa nekim drugim političkim opcijama.

(BN)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име