Naslovna Hercegovina Trebinje Danijela Čolović: Nekada jedina žena pripadnica Jedinice za podršku u Trebinju

Danijela Čolović: Nekada jedina žena pripadnica Jedinice za podršku u Trebinju

0
U današnje vrijeme uloga žene nije samo majka, supruga i domaćica, savremeno društvo od žene traži dosta više. Predanost u radu, napredovanje u službi i društvena odgovornost žene vidljiva je u svim sferama društva, pa sve manje postavljamo granice između „muških“ i „ženskih“ zanimanja. Danijela Čolović primjer je da su pripadnice nježnijeg pola i u obavljanju policijskih dužnosti hrabre i odgovorne.

 Policijsku uniformu Danijela je obukla prije 22 godine. Glavni pokretač za dvije decenije predane službe je ljubav prema ovom pozivu, koju gaji još od djetinjstva.

Ljubav je  Danijelu dovela i u Hercegovinu, gdje je nakon udaje za kolegu bila jedina pripadnica Jedinice za podršku Trebinje.

Kao supruga i majka sina i kćerke, ističe da je veliki izazov uskladiti sve obaveze na poslu i kod kuće, ali uz dobru organizaciju, podršku i razumjevanje porodice, svi izazovi se uspješno prevazilaze.

Danijela ističe da su međusobno uvažavanje, povjerenje i poštovanje sa kolegama, kao i timski rad ključ uspjeha u obavljanju zahtjevnog i veoma odgovornog policijskog posla. Kolege je posebno cijene jer je od stupanja u organe policije redovni i nagrađivani predstavnik svojih organizacionih jedinica na Policijadi u disciplini streljaštvo.

Odmor od, nekada teških i zahtjevnih radnih sati, Danijela nalazi u planinarenju, kojim se rekreativno bavi.
nela colovic
Foto: ustupljena fotografija 

Danijela je već dugi niz godina član Policijskog pregovaračkog tima MUP-a Srpske, kao i Udruženja Mreža žena MUP RS. Ljubav prema ovom plemenitom pozivu gaji još od djetinjstva i ista ju je vodila kroz sve godine rada u policiji.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име