Naslovna Hercegovina Demant, direktoru Centra za informisanje i obrazovanje

Demant, direktoru Centra za informisanje i obrazovanje

0

Trebinje,

3.novembar 2020.godine

Demant, direktoru Centra za informisanje i obrazovanje

Portal radio Trebinje je 2.novembra 2020.godine objavio članak pod naslovom „Pokrenuta peticija protiv političkog angažmana rukovodstva GBO Trebinje“ https://radiotrebinje.com/vijest/pokrenuta-peticija-protiv-politickog-angazmana-rukovodstva-gbo-trebinje/

Mišljenja smo da je u tom tekstu izneseno niz dezinformacija, lažiranih vijesti i kreiranih sa namjerom da nanesu štetu našoj organizaciji. Fabrikovana laž koja je objavljena na portalu Radio Trebinja sadrži toliko neistina i poluistina da smo ubjeđeni da je naručena i fabrikovana u vašoj kući pošto nema potpisnika teksta imenom i prezimenom već se navodi izvor, članovi dijela GBO Trebinje i grupa građana.

Shodno tome da je J.U. Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje jedini lokalni medij koji se direktno finansira iz budžeta Grada Trebinja i da nije prvi put da omalovažava svojim informisanjem kompletno učešće u Odbrambeno-otadžbinskom ratu namjerno izvještavajući vrlo skromno o svim zbivanjima vezanim za Odbrambeno-otadžbinski rat i herojskoj borbi za odbranu Trebinja i Republike Srpske.

Ranije smo i usmeno obavijestili gradonačelnika da je neprimjerno da u Glasu Trebinja obilježavanje dana Trebinjske brigade zauzme jednu polovinu stranice i nema ga u samoj početnoj strani u naslovima dok na drugoj strani neka aktivnost dobije po 4 stranice.

Sraman odnos prema svim borcima i porodicama poginulih boraca ne smije biti na jedinom lokalnom mediju koji se finansira sredstvima svih građana.

U navedenom tekstu koji nije potpisan imenom i prezimenom je u prvoj rečenici napisano da je dio Predsjedništva GBO Trebinje nezadovoljan i da organizuje neku peticiju.

Nijedan član Predsjedništva GBO Trebinje nije pokrenuo nikakvu peticiju i svaki član je osudio ovaj tekst na sjednici predsjedništva održanoj 2.novembra 2020.godine. Donesen je i zaključak da se traži izvinjenje od odgovornog lica u J.U.Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje i da direktor ustanove podnese ostavku na svoju funkciju.

Tačna je informacija da su neki članovi boračke organizacije pa i članovi predsjedništva na listama kao kandidati za predstojeće lokalne izbore i mi im želimo što bolji rezultat na izborima jer smo sigurni da će upravo oni koji su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu najbolje zastupati interese boračke populacije, bez obzira iz koje političke partije dolazili. Kad smo već kod toga nema partije koja se ne hvali da na svojim listama ima „borce“.

U tekstu se spominje Poslovnik o radu Skupštine i Statut GBO Trebinje, namjerno ne navodeći kako oni glase. Nijedan akt GBO i BORS ne brani učestvovanje na izborima svojim članovima i da budu kandidati na listama kao i da pripadaju političkim partijama. Možda bi neko volio da se borcima ukine i osnovno ustavno pravo da biraju i budu birani.

Ukoliko bi neko od naših članova imao bilo kakvu dilemu postoje Statutarne komisije i Sud časti koji bi spriječio bilo kakvu zloupotrebu.

Svjedoci smo da na nekim listama ima onih koji su se nečasno ponijeli u Odbrambeno- otadžbinskom ratu, dezertirali i ostavili nas na cjedilu, da se u biračkim odborima nalaze pojedinci predstavljajući stranke koje su vodile svoj narod da nam se ponove jame i logori. Srećom nismo svi bili takvi i da su ti u manjini iako su se poslije rata udomili i nažalost danas odlučuju o sudbini upravo onih koji su krvarili za Republiku Srpsku.

Nažalost da oni izgleda nikom ne smetaju.

Sve dok postoji jedan borac koji je socijalno ugrožen ovo rukovodstvo GBO će se boriti i ukazivati na to bilo kojoj vlasti pa se to nekom svidjelo ili ne.

Ne znamo hoćete li objaviti ovaj tekst jer opravdano sumnjamo u vašu čast ali ćemo ga mi poslati svim medijima.

Osnovni kodeks izvještavanja je da se piše istina i da se u svakom slučaju kontaktira i druga strana, a ako je vama ostalo kodeksa direktore, podnesite ostavku i prepustite nekom da radi vaš posao ko zaslužuje a znamo da u vašoj ustanovi postoji mnogo dobrih i objektivnih novinara koji bi radili na dobrobit svih a ne u korist jednih a na štetu drugih.

Ovim putem vas opominjemo da ćemo i sudskim putem zaštititi svoja prava.

Predsjedništvo GBO Trebinje

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име