Naslovna Hercegovina Demobilisani borci ne odustaju od svojih zahtjeva

Demobilisani borci ne odustaju od svojih zahtjeva

0
GBO Trebinje - Nezadovoljstvo | Trebinje Live | Trebinje Danas
Foto: GBO Trebinje

Danas na press konferenciji ispred Boračke organizacije Trebinje novonarima se obratio Dragan Anđelić, predsjednik Predsjedništva GBO Trebinje Dejan Bodiroga i Pero Vukalović predajednik mjesnog odbora Gorica,a zajednički zaključak svih učesnika je da je položaj demobilisanih boraca i porodica poginulih boraca loš, ali da Boračka organizacija neće odustati od započete borbe bez obzira što Vlada RS i lokalna vlast ignorišu njihove zahtjeve.

Razlog zbog koga su izrazili nezadovoljstvo je ignorisanje lokalne vlasti Trebinja, koji su izigrali borce i dogovor o zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske postignut na sastanku sa BORS-om jula ove godine. 

“Vlast najavljuje milionske projekte, izgradnju aerodroma, kliničkog centra, obilaznice i uređenje grada, ali koja je korist od toga ako naša djeca i djeca poginulih boraca odlaze iz Trebinja u potrazi za poslom”, kazao je Dejan Bodiroga, predsjednik Boračke organizacije Trebinje.

Iz GBO napominju da će pregovore sa Vladom i lokalnom vlašću nastaviti, ali i da su na sastanku Koordinacionog odbora Boračke organizavije Hercegovine, kome je prisustvovao i predsjednik BORS-a Milimir Savčić, donijeli odluku da će ukoliko se njihovim zahtjevima ne udovolji do 1.novembra biti prinuđeni na neke radikalnije mjere od protesta upozorenja.

Gradonačelnik Trebinja je oštro napao BORS i istakao kako nema pregovora sa ovom organizacijom dok u njoj sjede pojedinci iz opozic

Trebinje24

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.