Naslovna Republika Srpska Diskoteke rade, a škole bi da zatvaraju

Diskoteke rade, a škole bi da zatvaraju

0
škole zatvaraju- Trebinje24 | Trebinje Live- Diskoteke rade a skole se zatvaraju
Foto: Škola

U petak 24.10.2020. godine u Republici Srpskoj je zabilježen rekordan broj pozitivnih rezultatata na COVID-19, njih čak 582. Ova vijest je pokrenula lavinu komentara o uvođenju novih mjera za suzbijanje širenja virusa, ali jedna od njih se posebno istakla. Član Predsjedništva BiH gospodin Dodik je najavio prekidanje nastave u školama u Republici Srpskoj zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Ništa ovo ne bi bilo čudno jer se slične mjere donose i u nekim drugim državama u Evropu i svijetu (kao npr. Češka). Zatvaranje škola bi se moglo i opravdati kada bi ta mjera bila posljednja u nizu mjera jer nijedna donijeta prije nje nije dala odgovarajuće rezultate. Da li je bestidno pričati o prekidanju nastave, a u isto vrijeme smo svjedoci rada diskoteka, organizovanja žurki i sličnih što privatnih što javnih zabava?! Postavlja li iko pitanje ko bi djecu čuvao dok su kući na online nastavi, a roditelji su na poslu? Ako bi jedan roditelj ostajao kući, to povlači opet neke mjere vezane za rad od kuće istog. Da li se išta pitaju nastavnici, roditelji, direktori škola? Ako je loše stanje npr. u Trebinju, Tesliću, Banjoj Luci, zašto npr. Lopare i Gacko moraju “ispaštati”? Da li je zaista tolika neorganizovanost u našoj Republici Srpskoj?

Takođe, možemo primjetiti da se u zatvorenim prostorima ne primjenjuju mjere zaštite pa se postavlja pitanje da li i šta rade inspektori zaduženi za kontrolu rada kafića, trgovina i sličnih objekata. Da li bi zbog pojedinaca trebalo da ispašta čitava jedna grana ionako poljuljane privrede?

U medijima se mogu pročitati razne vijesti, od uvođenja policijskog časa pa do zatvaranja kao u martu i aprilu. Da li iko može povjerovati da će se to ostvariti a da ne bude još težih posljedica po ekonomiju Republike Srpske? Ovakve vijesti imaju za cilj samo da zastraše narod, a ne da bolje porade na njegovoj edukaciji.

Da li gospodin Dodik najavljuje ove mjere kao predsjednik SNSD-a ili kao član predsjedništva BiH? Bilo kako bilo, ni u kom slučaju nema ingerencije za donošenje bilo kakve odluke! Gdje je resorni ministar? Gdje je predsjednik Vlade Republike Srpske gospodin Višković? Do kada će se za sve stvari u državi pitati jedan čovjek, a u ovom nezrelom sistemu to je, svakako, predsjednik “najjače” partije u Republici Srpskoj?!

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име