Naslovna Hercegovina Trebinje Đak generacije trebinjske “Gimnazije” dobio stipendiju

Đak generacije trebinjske “Gimnazije” dobio stipendiju

0
Izvor: N.N.

Predstavnici Udruženja “Stara Hercegovina” iz Beograda potpisali su sa Lukom Sušićem, ovogodišnjim đakom generacije trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“, u prostorijama ove škole ugovor o stipendiranju u narednoj školskoj godini.

Članovi Udruženja su odlučili da stipendiraju ovog mladića povodom stogodišnjice Gimnazije koja je, kako je rekao direktor ove srednjoškolske ustanove Mišo Pešić, oduvijek imala izuzetno dobre đake i iznjedrila brojne znamenite ličnosti iz svih sfera života.

„Naše je udruženje i osnovano kako bismo pomagali stari kraj, odnosno područje takozvane Stare Hercegovine u sadašnjoj Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji, pa smo odlučili da povodom stogodišnjice Gimnazije u Trebinju darujemo đaka generacije i da mu zaželimo sve najbolje u njegovoj daljoj karijeri“, istakao je član udruženja Andrija Butulija.

On je izrazio nadu da će Luka za deset godina na istom mjestu u ime udruženja darivati tadašnjeg đaka generacije ove škole.

Napominjući da je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Luka Sušić je kazao da će mu stipendija značiti mnogo, jer olakšava finansijski dio školovanja.

„Ona ima i drugi značaj koji podrazumijeva dokaz da se znanje cijeni i vrednuje, što su prepoznali naši zemljaci u Beogradu, a to me čini jako srećnim, pa ću se truditi još više da opravdam očekivanja“, rekao je Sušić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име