15.2 C
Trebinje
22,Maj, 2024 11:05:46

Dobra djela radite, ali se njima ne hvalite! Bileća: “Hrišćani za Hrišćane” uvijek uz svoje potrebite sugrađane

“Hrišćani za hrišćane“ (HzH) nastali su krajem 2018. godine s ciljem pomoći socijalno ugroženim porodicama na teritoriji opštine Bileća. 

Kroz svoje aktivnosti iza sebe imaju značajan broj humanitarnih akcija, sprovedenih zahvaljujući velikom broju volontera i sponzora, koji su prepoznali ideju i podržali je kroz cijeli period djelovanja.
Zahvaljujući uspješno pokazanom humanitarnom radu, krajem 2021. godine, na poziv ljudi iz vrha Fondacije eparhije ZHiP-a „Sv. Vukašin” , dolazi do ujedinjenja i nastavka zajedničkog djelovanja ove grupe kroz odbor Fondacije u Bileći.
Od samog starta djelovanja odbor iz Bileće insistira na diskreciji prilikom pomoći ugroženim porodicama, te ne dozvoljava da na bilo koji način neko od njih dospije u javnost, te tako bude izložen neprijatnostima i osjećaju stida. Ovo je ujedno bio i zajednički stav Fondacije “Sveti Vukašin” oko koga su se obje strane usaglasile prilikom pomenutog ujedinjenja.
Međutim, vremenom dolazi do promjena u načinu djelovanja vrha Fondacije i pokušaja primjene novih stavova kroz cijelu Fondaciju. Odbor u Bileći je uspješno odolijevao nametanju takve politike djelovanja i ostao dosljedan izvornim stavovima, te na taj način stao u zaštitu svojih Bilećana, kojima su pomogli kroz mnogobrojne akcije.

Tokom aprila 2024. godine dolazi do ultimatuma iz vrha Fondacije da se ipak mora vršiti fotografisanje ljudi, kojima se pomaže, te da se to mora objaviti. To nailazi na osudu 90% članova odbora u Bileći, koji iz moralnih razloga napuštaju Fondaciju i svoje humanitarno djelovanje nastavljaju kroz izvornu grupu, pod ranije prepoznatljivim nazivom “Hrišćani za Hrišćane”.

Oni smatraju da je hrišćanski pomagati bez potrebe da se za to zna, jer jedino je ON taj koji treba da vidi naša djela i da na osnovu njih sudi.

Nadamo se da će naši sugrađani u nama vidjeti braću i sestre, koji od srca žele da im na bilo koji način olakšaju prilično tešku svakodnevnicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img