Naslovna Republika Srpska Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije govorio o navodima da bi NATO mogao...

Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije govorio o navodima da bi NATO mogao da ga otme (VIDEO)

0

U Banjaluci je održan sastanak rukovodstva SNSD i partija članica vladajuće koalicije.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD Milorad Dodik, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović i Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Dodik je nakon sastanka rekao da je analizirana ekonomska situacija i mjere koje je potrebno preduzeti.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

– BiH nije ugrožena, ni od strane Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocjena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovdje u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema bezbjednosnih izazova i da joj ne prijeti esklacija nasilja – rekao je on i dodao da BiH ne prijeti nikakva opasnost, piše RTRS.

Dodik je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna u pogledu sukoba Rusije i Ukrajine, dodavši da se BiH neće i ne može pridružiti nikakvim sankcijama, jer Srpska neće dati saglasnost za to.

“Zabrinjava činjenica da niko nije demantovao te informacije”

Dodik danas na konferenciji za novinare kaže da “ne vjeruje da je NATO na to spao, ali da ga brine to što niko nije demantovao te informacije”.

– Ne vjerujem da sam ja baš takva zvijerka da bi to oni tako radili, ali vidim da je to privuklo pažnju. Prvi poziv koji mi je stigao je bio od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao da njoj obašnjavam o čemu se tu radi. Mene sad već može da zabrine činjenica da iz NATO niko nije demantovao takve informacije, ali šta da radimo. Da vam kažem, nisam to ni pročitao, ne znam šta je suština, ali čujem da će NATO nešto preduzeti protiv mene. Mislim da NATO nije spao na to, ali vidjećemo. Ništa nije sigurno u današnjem svijetu – kaže Dodik, piše ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име