Naslovna Republika Srpska Dodik: Povlačimo odluke za Oružane snage, UIO i VSTS

Dodik: Povlačimo odluke za Oružane snage, UIO i VSTS

0
Izvor: BN
Milorad Dodik (sМилорад Додиk), bosanskohercegovački srpski političar, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je da će Republika Srpska povući svoju saglasnost koju je dala za formiranje Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i Uprave za indirektono oporezivanje.

„Stavićemo da su ništavni i da nisu na snazi. Narodna skupština će donijeti propise i zaključke koji su vezani za to kako regulisati te pravne vakume“, rekao je Dodik, nakon sjednice SNSD-a i poručio kako nema autoriteta koji može zaustaviti ove procese.

“Želimo vratiti Republiku Srpsku u okvire Dejtonske Bosne i Hercegovine i vraćanje nadležnosti na sve što je učinjeno bespravno, suprotnu Ustavu BiH“, kazao je on i dodao da je Srpska već formirala nekoliko ekspertskih ekipa koje će se baviti pitanjima odbrane, prava, novim Ustavom RS i ključnim pitanjem – bespravnom odlukom Valentina Incka.

Dodik je poručio kako će “sve dovesti u pitanju”.

“Saglasnost koju smo dali za Zakon o odbrani, VSTS i UIO BiH će se povući. Te odluke će biti ništavne. NSRS će donijeti i propise i zaključke kako to regulisati”, naveo je on.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име