Naslovna Hercegovina Dodik se hvali putem Foča-Šćepan polje, ali novcem Vlade Srbije?

Dodik se hvali putem Foča-Šćepan polje, ali novcem Vlade Srbije?

0

Najviši čelnici Republike Srpske ozvaničili su danas u Foči početak radova na revitalizaciji puta od Broda na Drini do Šćepan polja i granice sa Crnom Gorom.

„Uprkos ostrukcijama Sarajeva i međunarodnih fondova koji za finansijsku pomoć traže usluge političke prirode, sredstvima Vlade RS počeli smo revitalizaciju ovog, veoma važnog putnog pravca i to u prvoj fazi u dužini od 12 kilometara do mjesta gdje će se Drina premostiti i gdje će se spojiti planirana magistrala od Foče preko Tjentišta“, izjavio je Dodik.

Dodik je dodao, da će dio sredstava za ovu saobraćajnicu, obezbijediti i Vlada Srbije pa se tako neće čekati pomoć Sarajeva za ove infrastrukturne objekte.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je okupljenim građanima da će revitalizacija puta Brod na Drini – Šćepan polje po projektu koji su prije nekoliko godina izradili španski projektanti, koštati 75 miliona eura.

„Vlada RS je za 12 kilometara puta u prvoj fazi i izgradnju mosta na Drini prema Tjentištu, planirala 50 miliona maraka“, pojasnio je Višković.

Dodik je naglasio da je ovaj događaj istorijski za fočanski kraj i Republiku Srpsku i da to nije nikakav predizborna priča.

O ulaganjima u istočni dio RS govorila i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Reagujući na Dodikovu izjavu o ovoj saobraćajnici, poslanik u Narodnoj Skupštini RS Nebojša Vukanović se zapitao da li se ova garnitura na vlasti priseća da 16 godina obećava rehabilitaciju puta prema Šćepan polju, i to uvijek pred izbore, i 2016. kao i 2020. godine.

„Ovo je klasičan primer predizbornog trika i obmanjivanje naroda pred svake izbore i ja sumnjam da će, do realizacije ovog projekta uopšte i doći. Jedini način da se posveti pažnja istoku RS i Hercegovini je da se skine, na izborima, ova nenarodna vlast koja je ojadila čitavu Srpsku“, rekao je Vukanović.

(BN   Foto:BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име