Naslovna Izdvajamo Dokle će narod da trpi bahaćenje njegovim novcem?

Dokle će narod da trpi bahaćenje njegovim novcem?

0

„Vijest da Predsjednica Republike Srpske ima 16 savjetnika, izazvala je ogorčenje u javnosti i primorala nas je da u ime 200.000 penzionera koji primaju penziju do 600 KM, ali i 70.000 nezaposlenih, 10.000 starijih od 65 godina koji nemaju nikakvih primanja, 1.600 nezaposlene djece poginulih boraca i 140.000 zaposlenih čija je plata ispod 600 KM, reagujemo i postavimo pitanje: dokle ćemo trpjeti arčenje narodnog novca od strane najodgovornijih funkcionera u institucijama vlasti i stranačkih uhljeba?!“, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Iz Saveza podsjećaju javnost da su u više navrata upozoravali, prije svega, Vladu kao najodgovorniju za funkcionisanje instiucija i ukupno stanje u Republici, na brojne zloupotrebe i otvorenu pljačku narodnog novca i  imovine u javnim preduzećima i ustanovama, prije svega u Elektroprivredi i Šumama Srpske.

„Navodili smo kao eklatantan primjer „Elektrokrajinu“ u kojoj su sredstva za plate određena od Regulatorne komisije za električnu energiju od početnih 21 milion 2006. godine, narasla do 43 miliona 2018., što je objelodanio Dragan Čavić, pri preuzimanju dužnosti v.d.direktora. Tu su i desetine miliona datih za otpremnine za navodni višak radnika, da bi nakon toga isti bili ponovo zapošljavani“, kaže se u saopštenju i dodaje:

„U javnosti su poznati, za penzionere, basnoslovni iznosi otpremnina koje su bez imalo stida primili Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Sredoja Nović i Nebojša Radmanović  SNSD- eovi funkcioneri u Parlamentarnoj skupštini BiH, da bi odmah sutradan nastavili da redovno primaju poslaničku platu veću od 5.000 KM.“

„A ko su ti bajni savjetnici i kakvu korist ima bilo ko osim njih, navešćemo dva primjera: Branislav Subotić je savjetnik u kabinetu Predsjednika RS, već 13 godina, sa samo redovno završenom školom učenika u privredi, ima falsifikovanu diplomu Pravnog fakulteta u Beogradu zbog čega je i krivično odgovarao. Dragan Vučetić, koji je sa mjesta savjetnika Predsjednika Republike Milorada Dodika opljačkao 20 miliona, pobjegao u inostranstvo i nedostupan je organima gonjenja i kad bi htjeli da ga privedu pravdi“, istakli su iz Saveza penzionera i potomaka.

Pitaju zašto na sve to tužilaštvo i drugi nadležni organi ćute je jasno, ali zašto ćute građani? Da li zato što misle da je njihov novac samo onaj koji je u njihovom džepu?

„Na kraju obraćamo se našoj dragoj Predsjednici kao ženi i majci zašto je sebi dozvolila da bude instrument stranke, zašto nije u službi građana koje predstavlja  i zašto taj silni novac, koji ide tim navodnim savjetnicima, nije utrošila za pomoć bolesnoj djeci i gladnim porodicama kojih je  svakim danom sve više“, navodi se u saopštenju za javnost Saveza penzionera i potomaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име