Naslovna Herceg Sport Drakonska kazna za Sarajevo! Dužni platiti Leotaru rekordnu cifru, u suprotnom slijedi...

Drakonska kazna za Sarajevo! Dužni platiti Leotaru rekordnu cifru, u suprotnom slijedi suspenzija

0

Ovo je do sada najveća kazna koja je izrečena nekom od klubova zbog ponašanja navijača.

FK Sarajevo odlukom Disciplinske komisije FS BiH dužan je Leotaru uplatiti gotovo 40.000 KM.

Razlog za to su ubačene baklje navijača Sarajeva, a koje su izazvale oštećenja na atletskoj stazi stadiona Police, saopštio je FS BiH.

Odluku komisije prenosimo u cjelosti.

  • Obavezuje se FK ‘Sarajevo’ Sarajevo da FK ‘Leotar’ Trebinje na osnovu člana 117. a u vezi sa članom 111. stavom 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, isplati finansijska potraživanja u iznosu od 38.725,00 KM (slovima: tridesetosamhiljadasedamstotinadvadesetpet i 00/100 KM), zbog nastale štete (oštećenja certifikovane atletske staze) počinjene od strane navijača FK ‘Sarajevo’ Sarajevo, koji su bili smješteni na sjevernoj tribini stadiona ‘Police”, a koji prekršaj je počinjen na utakmici 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23., između FK ‘Leotar’ Trebinje – FK ‘Sarajevo’ Sarajevo, koja je odigrana dana 15.04.2023. godine na stadionu „Police’ u Trebinju.
  • Obavezuje se FK ‘Sarajevo’ Sarajevo, da na osnovu člana 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 2. stavom 1. tačkom b) alinejom 4. Odluke Izvršnog odbora FS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28.08.2021. godine, FK ‘Leotar‘ Trebinje isplati troškove postupka u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, na ime takse za rješavanje podnesaka kluba u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom NS/FS BiH.
  • Ukoliko FK ‘Sarajevo’ Sarajevo, ne isplati iznose navedene u tačkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom klubu i ne dostavi dokaz o uplati u Službu za takmičenje i suđenje FS BiH, do 14.07.2023. godine, FK ‘Sarajevo’ Sarajevo će biti SUSPENDOVAN, od odigravanja narednih prvenstvenih i kup utakmica, stoji u odluci komisije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име