Naslovna Hercegovina Trebinje Duško Lečić osvojio prvu nagradu Akcelerator programa

Duško Lečić osvojio prvu nagradu Akcelerator programa

1
Izvor: Radio Trebinje
Duško Lečić iz Trebinja sa poslovnim planom proizvodnja solarnih sistema za grijanje osvojio je prvu nagradu Akcelerator programa za inovativne početnike u poslovanju, koji organizuje Razvojna agencija Republike Srpske.

Trebinjka Jelena Popović sa poslovnim planom api komora – komora za liječenje pčelinjim proizvodima,  osvojila je drugu nagradu, dok je treću nagradu osvojila Miroslava Bodiroga za biznis-plan proizvodnja prirodne kozmetike.

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić izrazio je zadovoljstvo realizacijom Akcelerator programa, te ocijenio da su polaznici stekli znanja kroz devet modula predavanja.

On je naveo da su projekat sprovodili sa partnerima iz zemalja EU, da je značajan podstrek za inovativne početnike u poslovanju, te da se kontinuirano sprovodi širom Republike Srpske.

“Cijeneći ozbiljnost ljudi koji su danas bili ovdje, uvjeren sam da će pokrenuti svoje ozbiljne poslove”, rekao je Đukić.

Lečić je rekao novinarima da se njegov poslovni plan odnosi na proizvodnju solarnih sistema za dogrijavanje sanitarne vode i grijanje prilagođenih domaćinstvima, hotelima i ugostiteljskim objektima.

“Zbog sve većeg porasta cijene energenata, električne energije, mislim da ima prostora za uštedu električne energije korištenjem ove vrste grijanja”, naveo je Lečić.

Popovićeva, koja je osvojila drugu nagradu za api komoru, kaže da je ova komora dobra za jačanje imunog sistema u borbi protiv alergije i sličnih bolesti.

Dobitnica treće nagrade Miroslava Bodiroga napomenula je da se proizvodnja prirodne kozmetike zasniva na nekoliko vrsta ulja, eteričnih ulja, te suvih biljaka prema tipovima kože.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković rekao je da Trebinje učestvuje u realizaciji Akcelerator programa drugi put, te da je grad izdvojio 15.000 KM u saradnji sa Fondacijom “Helvetas – Moja budućnost”.

“Između ovih 13 poslovnih ideja, 30 odsto je novih na tržištu i nisu bile zastupljene u Trebinju i istočnoj Hercegovini. S tim u vezi, biće omogućena dodatna podrška takvim poslovnim poduhvatima jer su izvor budućih zapošljavanja”, naveo je Bošković.

Partneri republičkoj Razvojnoj agenciji u ovom projektu su grad Trebinje, Razvojna agencija grada, te opštine Bileća i Gacko i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

1 KOMENTAR

  1. Vjerovatno je sekta opet podjelila dzeparac svojima pred izbore

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име