Naslovna Hercegovina Trebinje Dvadesetosmogodišnji Hercegovac djecu besplatno podučava guslanju (VIDEO)

Dvadesetosmogodišnji Hercegovac djecu besplatno podučava guslanju (VIDEO)

0
Izvor: Hercegovina Info

Entuzijazam i nesebična težnja da se znanje prenese na mlađe generacije, danas nije tako česta pojava. Ljudi su se nekako previše okrenuli ka samima sebi i u moru takvih imamo osobu koje se ističe i koje želi da sve ono što zna podijeli s drugima.

Marko Butulija iz Trebinja je dvadesetosmogodišnji guslar sa stažom dugim 24 godine. Danas je došao na ideju da u svome rodnom Trebinju osnuje školu guslanja i da svim dječacima i djevojčicama, ljubiteljima tradicije, pokloni svoje vrijeme i nauči ih svaku caku koju je i sam “pokupio“ od starijih i iskusnijih. Potpuno besplatno.

„Ja sam isto, poput njih sada, bio član jedne škole guslanja, gdje sam napravio svoje prve korake. Međutim, ta škola mi ne bi mogla pomoći da nisam kod kuće radio i vježbao. Obilazeći razna mjesta i družeći se s drugim guslarima, uvijek mi je bila želja da to svoje znanje prenesem na mlađe, na buduće naraštaje. Došao je i taj dan. Već smo imali tri probe i još djece se raspituje za ovu školu“, kaže Marko za Hercegovina.info.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име