Naslovna Izdvajamo Elektroprivreda Srpske izdvajaju čak 8,7 miliona maraka za marketing

Elektroprivreda Srpske izdvajaju čak 8,7 miliona maraka za marketing

0

Za reklamiranje planiran budžet od 8,7 miliona KM

 

Matično preduzeće Elektroprivrede Republike Srpske a.d. Trebinje ove godine planira da potroši čak 8,7 miliona KM za reklamiranja preduzeća sportskim, kulturnim, humanitarnim i drugim manifestacijama i događajima, saznaje Akta.ba.

Ovo preduzeće je raspisalo i tender za nabavka ovih usluga koji je vrijedan 7,5 miliona KM bez PDV-a, odnosno više od 8,7 miliona KM sa PDV-om. Ugovor se planira potpisati sa jednim ponuđačem na period od godinu dana. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, MH ERS planira ove godine da realizuje nabavku usluga reklamiranja kako bi poboljšala vidljivost svog brenda i unaprijedila kvalitet svog poslovanja.

„U skladu sa tim, potrebno je da se uradi analiza dosadašnjih aktivnosti i sistema za reklamne aktivnosti koje je realizovao MH ERS, na osnovu podataka koje dostavi MH ERS, ali i pregled uspješnih primjera iz prakse iz regiona, te preporuke za unapređenje i kreiranje sistema u pogledu mehanizama identifikacije, prikupljanja, sortiranja, arhiviranja, monitoringa i realizacije reklamnih i sponzorskih aktivnosti u ovom segmentu“, navodi se.

RAZVOJ WEB PLATFORME

Najvažnije zaključke analize će predstaviti na skupu koji sa cca. 50 relevantnih aktera iz oblasti energetike i komunikacije uz konsultacije sa naručiteljem posla na adekvatnoj lokaciji uz osvježenje (ručak, pauza za kafu). Zadatak pružaoca usluge će biti i razvoj web platforme koja će objediniti sve prethodne zaključke i na najbolji način transparentno i kompletno omogućiti zainteresovanim pravnim licima da se prijave za pružanje usluga reklamiranja.

Web platforma treba da zadovolji sve aktuelne standarde po pitanju kvaliteta i korisničkog iskustva, sigurnosti, optimizacije za preglede na različitim uređajima, brzine učitavanja i slično. Potrebno je da se osmisli i kreativan naziv domena, kao i da se obezbijedi hosting i zakup domena na minimum godinu dana. Osim toga, potrebno je implementirati i sigurnosni SSL certifikat na web platformu.

„Web platforma treba da bude mjesto na kojem se zainteresovana javnost može informisati o svim aktivnostima MH ERS u pogledu usluga reklamiranja koje su predmet ove nabavke. Također treba da se obezbijedi dugoročno arhiviranje svih zahtjeva. Potrebno je vršiti aktivnosti kako bi se održala i unaprijedila funkcionalnost portala tokom čitave godine“, ističe se u opisu projektnog zadatka. Potrebnim smatraju i edukovati naručioca posla za dalji rad i korištenje sistema, kao i za digitalnu komunikaciju i reklamiranje na digitalnim kanalima komunikacije (društvene mreže, Google platforma i drugo).

Kako bi se standardizovala i unaprijedila način tržišne komunikacije u pogledu reklamiranja MH ERS na različitim sportskim, kulturnim i drugim manifestacijama u Elektroprivredi RS smatraju da je potrebno izraditi komunikacionu strategiju, te definisati pravila i norme primjene simbola MH ERS na promotivnim materijalima pružaocima usluga reklamiranja. „Strategija se razvija na period od godinu dana. Takođe potrebno je definisati kanale komunikacije, medije i platforme putem kojih bi se ostvario najveći efekat vidljivosti u ciljnoj javnosti, uključujući televizijske i radijske stanice kako bi se postigla pokrivenosti čitave teritorije Republike Srpke, novine i web portale, društvene mreže (Facebook, Instagram, Linked In), različite događaje čija je tematika iz iste branše kao Ugovorni organ i slično“, ističe se.

ENORMNE CIFRE ZA MARKETING

U strategiji za tržišnu komunikaciju treba uzeti u obzir i potrebu da se identifikuje i uključi angažman poznatih ličnosti, koji su pozitivno percipirani u javnosti i čije će uključivanje u promotivnu kampanju imati pozitivan efekat na brend MH ERS. Cilj je postići doseg objava od minimalno 500.000 osoba uz minimalno 5.000.000 prikaza osobama iz Republike Srpske. Prezentacija zaključaka komunikacione strategije i izrada ppt prezentacije i 10 profesionalnih infografika sa najznačajnijim nalazima strategije.

Inače, ovo nije prvi put da ovo preduzeće koje ima najmanje potrebe za reklamiranje kod kupaca, nastavlja trošiti enormne cifre na reklamiranje i marketing. Skoro svake godine traže usluge za komunikaciju, promociju i marketing i medijsko predstavljanje preduzeća. 2021. godine platili su 90.000 KM za neposredni marketing i pojavljivanje direktora na dvije televizije. Tender su dobile Alternativna televizija i Herceg RTV d.o.o. Trebinje. Po ocjeni novinarskih udruženja vlast tako utiče na uređivačku politiku medija koja na ovaj način dobijaju sredstva.

 

(Akta.ba)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име