Naslovna Hercegovina Trebinje Epidemiološka situacija u Trebinju i dalje nepovoljna: Visok procenat zaraženih u odnosu...

Epidemiološka situacija u Trebinju i dalje nepovoljna: Visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih

0
Izvor: Srpska Info

Epidemiolog trebinjskog Doma zdravlja Jelena Durić rekla je da u Trebinju postoji trend opadanja novozaraženih pacijenata, ali je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna.

Trenutno se čeka na rezultate analiza za 58 uzoraka, a procenat pozitivnih na virus korona u odnosu na broj poslatih uzoraka je i dalje oko 50 odsto, što je visoko istakla je Durićeva.

Ona je rekla da je u ovom talasu primijećeno da se virus češće prenosi preko mlađih članova porodica, uglavnom djece, pa je shodno tome donešena i odluka da se nastava i naredne sedmice odvija na daljinu.

Nedeljko Lambeta, direktor trebinjske bolnice, naveo je da trenutno najviše zabrinjava trend porasta broja oboljelih iz Gacka, a da se na trebinjskim kovid odjeljenjima liječi 81 pacijent, od čega je 57 na kiseoničkoj terapiji, dok su dva pacijenta na neinvazivnom respiratoru.

U dnevnoj bolnici u Domu učenika liječi se 40 pacijenata Lambeta je istakao da lijekova, medicinske opreme i materijala u ovom trenutku ima dovoljno.

Trebinjski štab za vanredne situacije odlučio je da osnovci i srednjoškolci u ovom gradu i naredne sedmice nastavu prate na daljinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име