Naslovna Izdvajamo Epilog sjednice NS RS o borcima: Zaključci vladajućih usvojeni, opozicije nisu

Epilog sjednice NS RS o borcima: Zaključci vladajućih usvojeni, opozicije nisu

0

Zaključci koje su predložili klubovi poslanika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske, Narodne partije Srpske usvojeni su večeras u Narodnoj skupštini RS.

Usvojeni su zaključci vladajuće većine kojima se zadužuje Vlada da sa radnom grupom analizira prijedloge boračkih organizacija, saveza i udruženja i predloži rješenje za poboljšanje statusa boračkih kategorija.

Zaključke koji su su, sa druge strane, predložili klubovi poslanika SDS, PDP, DNS, poslanička grupa SPS-a i samostalni poslanici Krsto Jandrić i Budimir Balaban, večeras na sjednici NS RS nisu usvojeni.

Nisu usvojeni zaključci koje su predložili poslanici opozicije, a koji predviđaju donošenje uredbe o boračkom dodatku koji ne smije biti manji od pet KM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava.

Usvojeni su zaključci poslanika PDP-a Perice Bundala o pokretanju postupka za isporučivanje posmrtnih ostataka narodnog heroja Milana Tepića iz Hrvatske, kao i izradu njegove biste u Banjaluci, a zaključci poslanika Aleksandra Glavaša večeras nisu usvojeni.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske završena je večeras nakon glasanja koje je uslijedilo poslije rasprave o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име