Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Komisija za boračka pitanja traži od načelnika da ne otpušta članove...

Gacko: Komisija za boračka pitanja traži od načelnika da ne otpušta članove porodica poginulih boraca

5
Izvor: ISTOK
Гацко - Вуковић - новинари

Komisija za boračka pitanja Skupštine opštine Gacko juče je, na zahtjev predsjednika odbora Miroslava Vukovića, održala sjednicu na čijem dnevnom redu se našla samo jedna tačka: komisija je raspravljala o gorućem problemu djece poginulih boraca kojoj bi mogao prestati radni odnos i pored nekada zajedničkih napora svih relevantnih subjekata u opštini Gacko da se riješi taj njihov najvažniji egzistencijalni problem.

Naime, Skupština opštine Gacko je 25.10.2018. donijela odluku kojom je obavezala tadašnjeg načelnika opštine Gacko Milana Radmilovića da zaposli desetero djece poginulih boraca.

Istu vrstu obaveze preuzela je i Termoelektrana Gacko koja je zaposlila četvero djece. Pošto se uveliko priča da će novi načelnik opštine Ognjen Milinković prekinuti radni odnos zaposlenim iz porodica poginulih boraca koji imaju ugovor na određeno vrijeme, odbornik Vuković i predsjednik Komisije za boračka pitanja ocijenio je da komisija treba da zauzme stav i da apeluje na novog načelnika opštine da se poštuju odluke iz prethodnog saziva.

„Sjednicu Komisije za boračka pitanja smo održali juče. Saznali smo da će aktuelni načelnik opštine, gospodin Milinković, danas razgovarati sa porodicama poginulih boraca i da je stanje po tom pitanju jako neizvjesno. Donijeli smo tri zaključka koja podsjećaju kako smo, još u prošlom sazivu, jednoglasno donijeli ove odluke. Tačno je da je tada Opština preuzela najveći teret zapošljavanja djece poginulih boraca, kao što je i tačno da je Termoelektrana mogla na sebe preuzeti veći broj porodica za zaposlenje. Ali to sada nije bitno. Danas je važno da te porodice i njihova djeca ostanu da rade i da imaju egzistenciju“ izavio je Vuković za Istok nakon sjednice.

Vuković je takođe istakao da su na jučerašnjoj sjednici komisije zaključci usvojeni jednoglasno i da se komisija jasno odredila da još jednom čvrsto stoji iza ranije donesenih odluka.

„Takođe, jednim od zaključaka jasno tražimo od načelnika opštine Gacko da se svim zaposlenim produži ugovor o radnom odnosu, odnosno zaključi ugovor o radnom odnosu na neodređeno vrijeme“.

Na naše pitanje, šta se može očekivati ukoliko zaposlenima iz reda poginulih boraca prestane radni odnos, Vuković je kratko rekao da bi to bila velika sramota za cijeli grad, ali i iznio očekivanja da se tako nešto neće dogoditi.

Biće vrlo interesantno vidjeti da li će načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković imati osjećaja za porodice poginulih porodica koje je svojevremeno zaposlila opštinska uprava ili niže budžetske jedinice lokalne samouprave. Kakva će biti njegova konačna odluka znaće se poslije današnjeg sastanka posvećenog ovom problemu.

 

5 KOMENTARA

  1. each time i used to read smaller content that as well clear their motive, and that is also happening with this article which I
    am reading here. 0mniartist asmr

  2. I am actually delighted to glance at this blog posts which carries plenty of useful data, thanks for providing such information. 0mniartist
    asmr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име