Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Medžlis Islamske zajednice nezakonito gradi spomenik pripadnicima tzv. Armije BiH

Gacko: Medžlis Islamske zajednice nezakonito gradi spomenik pripadnicima tzv. Armije BiH

0
Izvor: Srna

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mjesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima takozvane Armije BiH, te je izdalo nalog da se radovi obustave, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Gacko.

Ono što dodatno zabrinjava jeste informacija dobijena iz Policijske stanice Gacko da je u subotu, 31. jula, predviđeno održavanje komemorativnog skupa sa istaknutim zastavama i drugim obilježjima takozvane Armije BiH, a očekuje se dolazak većeg broja pripadnika Patriotske lige BiH. Ova vijest proširila se među stanovnicima Gacka i izavala uznemirenost – navodi se u saopštenju.

Na sastanku predstavnika Skupštine opštine, Policijske stanice Gacko i inspektorata, koji je održan tim povodom, zaključeno je da budu preduzete sve propisane mjere i radnje koje će doprinijeti očuvanju dobrosusjedskih odnosa na području opštine Gacko.

– U tom cilju održan je sastanak sa predstavnikom organizatora kome je predočeno koju sve zakonom propisanu dokumentaciju mora posjedovati da bi se spomen-obilježje moglo postaviti i zatraženo je uklanjanje obilježja takozvane Armije BiH – navodi se u saopštenju.

Iz kabineta načelnika opštine Gacko ističu da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou.

– Izražavamo nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine – navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име