Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Predsednik Skupštine više ne tuži Opštinu. Pare traži od RiTE

Gacko: Predsednik Skupštine više ne tuži Opštinu. Pare traži od RiTE

0

Rajko Papović, predsednik SO Gacko i vlasnik firme “Safir” je 29. marta povukao tužbu protiv opštine. Nadoknadu neostvarenog profita od 1,8 miliona maraka traži samo od RiTE Gacko. Ročište je zakazano za 27. april saznajemo u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Četiri dana nakon pisanja “Direkta” Rajko Papović je povukao tužbu protiv opštine Gacko potvrđeno nam je u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Uprkos nastojanjima proteklih dana da potvrdu dobijemo od samog Papovića i Ognjena Milinkovića, načelnika opštine Gacko, nismo uspeli.

Papović je nakon objavljivanja teksta „Predsednik Skupštine tužio Opštinu“ rekao da tužbu protiv opštine nije ni podneo, već da se radi o nečemu potpuno drugom. Ipak, iz suda u Trebinju nam je potvrđeno da je tužba postojala, odnosno da Papović nije govorio istinu.

Milinković je pre nekoliko dana u telefonskom razgovoru rekao da nije upućen u slučaj i obećao da će nam u sredu dati odgovor, ali da misli da opština uopšte i nije tužena. No, posle toga nije odgovarao na naše pozive. Do ovog momenta nismo dobili odgovore na pitanja koja smo poslali na njegov mejl.

Informacije do kojih nismo mogli da dođemo u Gacku, potražili smo u Okružnom privrednom sudu u Trebinju gde nam je potvrđeno da je preduzeće “Safir” u vlasništvu Rajka Papovića podnelo tužbu protiv RiTE Gacko i Opštine Gacko.

Papović ih tereti da su onemogućili preduzeće “Safir” da ostvari profit i time mu naneli štetu u vrednosti od 1,8 miliona maraka.

U međuvremenu, 29. marta povukao je tužbu protiv opštine, pa sada naknadu štete očekuje samo od RiTE Gacko.Kao što smo pisali, Papović naknadu štete traži za “Separaciju”- deo firme koji je prodao preduzeću “Termograding”.

Upućeni tvrde da je sve ovo farsa kako bi se javni novac iz opštine i RiTE prelio u privatne džepove. “Ne bi čudilo da se na prvom ročištu “nađu” na milion maraka i to prikažu kao uspeh”, spekulišu.

A da li će tako biti, videcemo 27. aprila za kada je zakazano ročište u Okružnom privrednom sudu u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име