Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Štrajkačka euforija ugašena, ljutnja konobara ne jenjava

Gacko: Štrajkačka euforija ugašena, ljutnja konobara ne jenjava

0

Epilog najavljenog štrajka u RiTE Gacko gotovo pa izvjestan. Umjesto najavljenog štrajka i smanjenja proizvodnje električne energije u skladu sa zakonom, ipak su odlučili da pristanu na prijedloge generalnog direktora ERS-a Luke Petrovića i formiraju Radnu grupu koju će sačinjavati predstavnici uprava ERS-a i RiTE “ Gacko“ kao i predstavnici Sindikata RiTE „Gacko“, a njihov osnovni zadatak je da najkasnije do 19. decembra iznesu prijedlog povećanja plata, koje bi se radnicima i obračunavale od 1. januara naredne godine.

Radnici pomalo zbunjeni, a Petrović je ispostavlja se ponovo uspio izaći jači iz ovog ” obračuna”, jer je danas u pojedinim medijima rekao da je menadžment već bio spreman povećati plate radnika u rudnicima.

Ugljevik traži povećanje cijene rada sa dosadašnjih 150 KM na 170 KM. Dok do prije par dana usaglašeni stavovi dva sindikata ( RiTE Gacko i RiTE Ugljevik) postaju dijametralno suprotni, radnici u ugostiteljstvu u Gacku i dalje razočarani nastupom predstavnika sindikata na BN televiziji. Iznošenje paušalnih tvrdnji da imaju veće plate od zaposlenih od radnika u rudniku nas je navelo da porazgovaramo sa više njih.

Ono što smo zaključili da većina njih radi za dnevnicu, da su daleko od minimalnih primanja u RiTE, a i da vlasnici ugostiteljskih objekata kubure sa ovim zanimanjem koje je iz godine u godinu sve deficitarnije.

Poznavajući da je i njihov hljeb sa “sedam kora” nadamo se da će u budućnosti svi vlasnici ugostiteljskih objekata u ovom mjestu slijediti primjer rijetkih koji maksimalno vode računa o zaposlenim, a mogu se nabrojati na prste jedne ruke.

Da nam njihova ljutnja bude opomena, jer ipak su oni “kraljevi” fajronta.

Kroz Staru Hercegovinu

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име