Naslovna Hercegovina Gacko Gacko: Takmičenje u skokovima u vodu prvi put na jezeru Klinje

Gacko: Takmičenje u skokovima u vodu prvi put na jezeru Klinje

0
Izvor: Hercegovina Promo

Gacko je ovog ljeta nudi širok dijapazon sportskih, ali i zabavnih događaja, pa u ovom malom hercegovačkom gradiću nikako nije dosadno. U moru takvih, ovaj je svakako jedan od najpopularnijih.

U okviru manifestacije “Kulturno sportsko ljeto Gacko 2021” u subotu, na jezeru Klinje organizuje se događaj koji je sam po sebi pobrao već veliku zainteresovanost, ali i simpatije.

Naime, skokovi u vodu na Klinju biće, po najavama organizatora pravi regionalni praznik kada je ova adrenalinska disciplina u pitanju.

“Po prvi put, u našem gradu organizujemo takmičenje u skokovima u vodu u dvije kategorije, sa najstarije lučne brane na Balkanu, brane Klinje. Tu će biti skokovi na glavu, visina je okvirno 5 metara. Visina koja je optimalna da se veliki broj rekreativnih skakača uključi i da takmičenje bude uspješno”, kazao je Milan Gutović koordinator za sport u JU KSC Gacko.

On je takođe dodao da je već velika zainteresovanost , te da je kotizacija besplatna u obje kategorije. Bezbjednost je po njegovim riječima na prvom mjestu, a i taj segment je već riješen.

“Sa ” Velike stijene” kako popularno zovemo, skakaće se na noge. Kada je bezbjednost u pitanju, vodiće se maksimalno računa, biće tu licencirani spasioci, aktivni tokom cijelog izvođenja skokova, a što se tiče regularnosti takmičenja, pravilnog bodovanja i ocjenjivanja, biće tročlani žiri. Dva člana iz Trebinja koja imaju iskustva i jedan iz Gacka”, dodao je Gutović.

On je kazao da očekuju veliki broj takmičara, na manifestaciji koja će biti regionalnog karaktera, uz promociju sporta, zdravog načina života, ali i zabave. Zabava kreće već u subotu od podne, uz DJ, a ovu manifestaciju podržala je i kladionica Wilijams, koji su pokrovitelji nagradnog fonda.

Cilj je da taj dan bude što veći broj ljudi sa strane koji će se uvjeriti u turističke potencijale Gacka, iz koga će ponijeti najljepše uspomene. Nagradni fond je, za obje kategorije identičan. Prvo mjesto 200KM, drugo 100 i treće 50 KM.

Takođe, plan je bio da se upotpuni manifestacija sa egzibicionim dijelom, sa nekim od popularnih skakača.

Nezgodan je termin, jer se sada održavaju slični događaji i u drugim gradovima, ali nije isključeno da događaj upotpuni neka od regionalnih zvijezda ovog adrenalinskog sporta, kao npr. Lorens Listo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име