Naslovna Hercegovina Golić: Izgradnja Aerodroma u Trebinju doprinjet će razvoju RS

Golić: Izgradnja Aerodroma u Trebinju doprinjet će razvoju RS

0

Izgradnja Aerodroma u Trebinju imaće pozitivan efekat na cjelokupni privredni, kulturni, ekonomski i turistički razvoj Republike Srpske, rekla je Srni ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Golićeva je istakla da će izgradnjom aerodroma u Trebinju ova regija biti povezana sa svim značajnim centrima u okruženju, biće skraćeno vrijeme putovanja i omogućeno efikasnije i ekonomičnije poslovanje privrednih subjekata Trebinja i Hercegovine.

-Aerodrom Trebinje je planom određen kao opšti, strateški interes Srpske i njegova izgradnja predstavlja jedan od postavljenih, operativnih ciljeva vazdušnog transporta –  navela je Golićeva, koja očekuje da će Narodna skupština na sjednici, koja počinje danas, usvojiti Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plan područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje”.

Prema njenim riječima, nakon usvajanja biće ostvareni svi preduslovi za početak realizacije ovako složenog projekta izgradnje aerodroma, odnosno počeće sprovođenje potrebnih procedura u vezi sa građenjem i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa što treba da završi izdavanjem građevinske dozvole i početkom radova.

Golićeva je navela da je Zoning planom obuhvaćeno područje na području Trebinja površine oko 1.234 hektara udaljenog oko 14 kilometara od centra naselja, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

Golićeva je napomenula da su prilikom izrade Plana pribavljena mišljenja svih relevantnih organa i institucija.

Na osnovu stava nosioca izrade prema prijedlozima, primjedbama i mišljenjima pristiglim u toku javnog uvida i na osnovu pribavljenih mišljenja relevantnih organa i pravnih lica Ministarstvo je utvrdilo Prijedlog plana i pripremilo odluku o usvajanju plana”, navela je Golićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име