Naslovna Hercegovina Gacko Govedarica doveo u red direktora Radio Gacka

Govedarica doveo u red direktora Radio Gacka

1
Izvor: Istok

Iako smo se već mnogo puta uvjerili da su nestručnost, neznanje i neprofesionalnost zastupljeni u svakom segmentu našeg društva, ispadi pojedinih medija znaju ponovo iznenaditi i po ko zna koji put potvrditi da najprije pod političkim pritiskom isplivaju nestručnost, nesposobnost, a i nepoštenje.

Naime, Radio Gacko je na svojoj fejsbuk stranici kao i na web portalu objavio reakciju načelnika opštine Gacko, Ognjena Milinkovića, na fejsbuk objavu
Vukote Govedarice, koju su objavili i pojedini mediji, pod naslovom „Srpsko političko jedinstvo sa Dodikom je utopija”.

Pod pritiskom onih, kojima je ova objava zasmetala, direktor Radio Gacka, Aleksije Grgur i tim stručnjaka za medije se nisu „sjetili” da reagovanje u novinarstvu prije svega podrazumijeva objavljivanje osnovne izjave. Na taj način se zadovoljava pravilo i jedne i druge strane što je jedan od osnovnih principa objektivnog novinarstva.
Dakle, izjava načelnika Milinkovića je objavljena kao reakcija na izjavu Vukote Govedarice, koja prethodno nije objavljena na portalu Radio Gacka, tako da je sve ovo prouzrokovalo zbunjenost čitalaca i dovelo u pitanje profesionalizam i nezavisnost lokalnog javnog emitera.
Nakon svoje sljedece objave pod nazivom „Radio Gacko pod političkim pritiskom” u kojoj je Govedarica upozorio Grgura na osnovne pojmove novinarske etike i učinjene propuste Radio Gacka koji su nedopustivi sa stanovišta Regulatorne agencije za komunikacije odgovorni iz Radio Gacka su „shvatili” da su napravili odgovarajuće propuste te da su trebali objaviti i stav druge strane, pa su juče tokom dana objavili izjavu Vukote Govedarice.

To se svakako nije dopalo načelniku Milinkoviću jer on smatra da na lokalni radio jedino on polaže pravo a nikako njegovi politički neistomišljenici.
Slučajne greške se dešavaju na svim poljima djelovanja, ali ovakva „greška” nije slučajna i plod je nestručnosti,nepromišljenosti i poltronstva pojedinca i grupe oko istog, koji nažalost predstavljaju jedan medij koji svojim novcem plaćaju građani Gacka.
I na kraju, nezvanično smo saznali da je Milinkovićevu reakciju na portal postavio direktor Grgur bez znanja novinara sa Radio Gacka pa je tokom jučerašnjeg dana popio salvu kritika za postupak koji sebi nije smio dozvoliti.

1 KOMENTAR

  1. Ajde nek je i on konacno doveo nesto u red pa makar i radio Gacko za koje nisam znao da postoji i konacno zaradio dnevnicu nakon sto 20 godina prima odlicnu platu za prosipanje gatacke suplje price

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име