Naslovna Hercegovina Gacko Govedarica: Načelnik Gacka asfaltirao lokalni put prije donošenja Odluke o izboru...

Govedarica: Načelnik Gacka asfaltirao lokalni put prije donošenja Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača

0
Izvor:

„Zbog ljubavi prema Vama, vaspitanju koje sam stekao u mojoj porodici, ovom kandidaturom iskazujem svoju odgovornost prema svom gradu, svom narodu, i odlučan sam da pomognem i promijenim stanje.“ Ovo je jedna od prvih rečenica Ognjena Milinkovića po objavljivanju svoje kandidature za na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

Opšte je poznato da je riječ odgovornost odavno izgubila smisao i da je ona postala jedna od najobičnijih poštapalica bez ikakvog sadržaja, koju koriste, kako oni maratonci koju u politici trče počasni krug tako i oni drugi koji su se igrom slučaja obreli u političkim vodama.
17.avgusta načelnik opštine Gacko donio je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke, kojom je konkurencijskim zahtjevom namjerio da rekonstruiše, odnosno presvuče, dio lokalnog puta ka selu Danići. Navedena javna nabavka je vrijednosti 47.000 KM bez PDV-a.
1.septembra načelnik opštine Gacko donio je Odluku o poništenju javne nabavke jer je Odluka o pokretanju postupka propala imajući u vidu da nijedna ponuda nije prispjela u određenom roku.

6. septembra načelnik opštine Gacko raspisuje opet javnu nabavku sa istom procedurom, istim predmetom ugovora i iznosom vrijednosti radova. Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije određen je za 14. septembar.
16. septembar je određen kao rok za prijem ponuda sa preciznom satnicom od 9 sati i 30 minuta. Isti datum je bio predviđen kao rok za otvaranje ponuda.
Sve bi to bilo u skladu sa aktuelnim propisima koji definišu ovu oblast da radovi na pomenutom projektu nisu završeni 11. septembra. Dakle prije vremena koji propisuje rok za otvaranje ponuda. Projekat je realizovan prije nego što je opštinska komisija otvorila ponude, prije nego što je vrednovala najpovoljniju ponudu, prije nego što je mogao biti ostavljen rok za eventualnu žalbu i naravno, prije nego što je načelnik donio Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Sva pomenuta dokumentacija može se pronaći na zvaničnim stranicama institucija koje imaju obavezu objavljivanja javnih nabavki a da su radovi na predmetnom lokalitetu završeni možete pogledati na video snimku koji sam napravio.

U zemljama u kojima demokratija promoviše vladavinu prava i gdje pojam odgovornost ne predstavlja samo jednu riječ koju vjetrovi lako nose, poslije ovakvog skandala, izabrani predstavnik naroda podnio bi ostavku i uputio izvinjenje javnosti. Ali u državama gdje je partijski interes ispred interesa naroda i gdje je etika privilegije neprikosnovena, tako nešto je nemoguće vidjeti.

Gospodin Milinković u zadnje vrijeme obavezno reaguje na moje političke stavove a koji se tiču republičke političke scene. Naravno to čini sa velikim zadovoljstvom po nalogu Izvršnog komiteta iz banjalučke centrale, upravo onako kako su svoje zadatke obavljali mladi skojevci na poziv vrha partije, bezosjećajno i brutalno.

Biće zanimljivo šta će javnosti kazati poslije evidentnih i namjernih propusta koje je počinio u ovom slučaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име