Naslovna Hercegovina Govedarica poziva Valeriju Lakić da se izvine stanovnicima Berkovića

Govedarica poziva Valeriju Lakić da se izvine stanovnicima Berkovića

0

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica smatra sramotnom izjavu poslanice SNSD Valerije Lakić u Berkovićima u kojoj ona vrši otvoren pritisak na glasačko tijelo i na drzak način ucjenjuje stanovnike Berkovića.

“Sramno je da Valerija Lakić jednu nesreću koja je zadesila Berkoviće stavlja u politički kontekst lokalne vlasti koju vrši SDS, zanemarujući obavezu republičke vlasti da nakon zemljotresa i elementarnih nepogoda pomogne ovu nerazvijenu opštinu i njene stanovnike”, smatra Govedarica i preporučuje joj “da im se bar izvini.”

“Takva nakaradna politička shvatanja moraju biti kažnjena i  poražena na predstojećim izbvorima”, smatra Govedarica.

Da podsjetimo, Valerija Lakić je na predizbornom sastanku SNSD-a u Berkovićima stanovnicima ovog mjesta poručila da im kuće nisu obnovljene nakom snažnog zemljotresa zato što “nisu glasali za SNSD”.

“Evo imali ste zemljotres, imali ste grad… ljudi su mnogo izgubili. Da imamo i lokalnu i republičku vlast sve bi to izgledalo mnogo drugačije. Zahvaljujući tome vi mnogo toga gubite”, rekla je Lakić.

Opšte je poznato da republička vlast ima diskriminatorski odnos prema opštinama u kojima nije na vlasti.

Iako se tokom predizborne kampanje predstavljaju kao tobože zaštitnici naroda i kako brinu za sve građane Republike Srpske, na terenu je ipak situacija mnogo drugačija.

ISTOK

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име