Naslovna Hercegovina Gacko Govedarica: Zahtjev načelniku Gacka za dostavu informacije o ugostiteljskom objektu na Klinju

Govedarica: Zahtjev načelniku Gacka za dostavu informacije o ugostiteljskom objektu na Klinju

0

Potpredsjednik SDS Vukota Govedarica je povodom izgradnje ugostiteljskog objekta na lokalitetu Klinje koje je pod zaštitom spomenika kulture RS, uputio zahtjev načelniku Gacka Ognjenu Milinkoviću za dostavljanje podataka o istom na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama.

U zahtjevu Govedarice se navodi da je ugostiteljski objekat na brani Klinje koja je spomenik kulture izgrađen u vrijeme Austrougarske monarhije i u zahtjevu se traži da li je vlasnik ovog objekta dobio odgovarajuće dozvole i saglasnosti. Prije svega rješenje za rad od nadležnog opštinskog organa u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu RS, kao i da li ugostiteljski objekat ispunjava sve potrebne tehničke uslove za rad, te da li je kafe bar koji je u sastavu objekta pribavio dozvolu za korištenje javne površine jer obavlja djelatnosti izvan samog objekta.

Podsjećamo da je Govedarica nedavno dobio spor na Ustavnom sudu kada je pokrenuo apelaciju za nezakonito zaduženje opštine Gacko u vidini 7 miliona KM.

Očigledno da je bezakonje sastavni dio mentaliteta vlasti SNSD-a u Gacku i nedoraslog načelnika.

Izvor: Istok

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име