Naslovna Hercegovina Grad Trebinje odustaje od obilaznice i otkupa zemljišta!

Grad Trebinje odustaje od obilaznice i otkupa zemljišta!

0
Izvor:

Nevjerovatan skandal, bruka i sramota! Od završetka lokalnih izbora prošlo je tek 20 dana, a grad Trebinje i gradonačelnik Mirko Ćurić već su uputili Dopis Pravobranilaštvu Republike Srpske i Geodetskoj upravi Srpske da obustave proces eksproprijacije zemljišta jer grad odustaje od izgradnje Zapadne obilaznice zbog „tehničkih problema“!

Grad Trebinje obavjestio je 8.12.2020. godine Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje je dan kasnije uputilo Dopis Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, u kome se traži da se odmah kod Osnovnog suda u Trebinju povuku prijedlozi za otkup zemljišta od porodica Ljubibratić, Kovačević i Popovac, koji su u toku, te da se obustave i svi drugi procesi i radnje koji su pokrenuti sa ciljem izgradnje Zapadne obilaznice oko Trebinja. Koji su „tehnički problemi“ uzrok odustajanja od izgradnje  obilaznice i radova nije poznato, al se radi o velikom skandalu.

Prije dvije godine, takođe pred izbore, počeli su radovi na tzv. „Zapadnoj obilaznici“ oko Trebinja, koja bi trebala spojiti sela Duži i Dražin Do. Ova obilaznica  duga je svega 5 kilometara i uglavnom ide postojećom trasom starog puta od Trebinja prema Dubrovniku, pored Grada sunca i Akva parka, i samo je trebalo ispraviti nekoliko oštrih krivina, proširiti i asfaltirati postojeći put. Ovaj posao može se uraditi za manje od mjesec dana, i nije jasno koji su to „tehnički problemi“ uzrok odustajanja posle dvije godine od početka radova, i zašto su čelnici grada i Republike uporno obmanjivali građane pred izbore lažnim obećanjima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko dr Ćurić, koji je prije dva dana izjavio i javno mi zaprijetio da se sam prvi i posednji put došao i blokirao zgradu Skupštine grada,  ima rok od 7 dana da izađe u javnost i odgovori na pitanje zbog čega grad odustaje od obilaznice i zašto obmanjuje sugrađane, troši njihov novac nenamjenski, ili će se suočiti sa posledicama, specifičnom izražavanju nezadovoljstva i demokratskog otpora građana u doba pandemije.

 Grad  Trebinje nije ničija prćija, i neće više razne punice, kumovi i mnogobrojna rodbina moći da razvlače i otimaju gradsku imovinu.  Gradonačelnik  je sluga naroda koji treba da položi raučne narodu kako troši njihov i naš, narodni novac, svaki dinar i marku iz budžeta, a ne da nekom bahato prijeti, i neka bude svjestan da će za svaku zloupotrebu, pronevjeru i prevaru odgovarati i biti procesuiran pred nadležnim institucijama, koje će se osloboditi i raditi po zakonu a ne diktatu Partije! Rok za izlazak u javnost i odgovor na pitanje zašto grad odustaje od Zapadne obilaznice teče od danas, petka 11.12.2020. godine! 

Dodatak o besmislenom kružnom toku i Zapadnoj obilaznici..

Nebojša Vukanović